Timsah Arena düğümü çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Timsah Arena düğümü çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 17:28

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena'nın yapılacağı bölgedeki arazinin kamulaştırılması için Paşa Çiftliği sahiplerinden Ali Muhittin Dinçsoy ile el sıkıştı.

Haberin Devamı

Önemli bir sorunu daha çözdüklerini belirten Başkan Altepe, yeni stadyumda kısa sürede ihaleye çıkmayı amaçladıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Velodrom'a yaptırılacak olan yeni stadyumla ilgili yaşanan arazi sorunu sonunda çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Velodrom'daki 28 bin metrekarelik alanın kamulaştırılması için Paşa Çiftliği sahiplerinden Ali Muhittin Dinçsoy ile anlaşınca stadyum önündeki bir engel daha aşılmış oldu.

Yeni stadyumla ilgili proje çalışmaları hızla sürürken, Velodrom'da sahası bulunan Oyak Renault, Nilüfer Spor Kulüpleri ile Atıcılık ve Avcılık Kulübü yöneticileriyle geçtiğimiz haftalarda bir araya gelen Başkan Recep Altepe, özel mülkiyete ait arazi sorununu da çözdü. Başkan Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile birlikte stadyum projesinin hayata geçirileceği bölgedeki 28 bin metrekare alanın da sahibi olan Paşa Çiftliği sahiplerinden Ali Muhittin Dinçsoy'u çiftlikteki evinde ziyaret etti. Sahip olduğu arazileri satmaktan çok koruma amacında olan ve bugüne kadar hep bunun mücadelesini veren Dinçsoy ile Velodrom'daki arazinin kamulaştırılması konusunda anlaşma sağladıklarını dile getiren Başkan Altepe, tahsis işlemlerinin ardından kısa sürede ihaleye çıkıp, yaz aylarında da inşaata başlamayı amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

SORUN UZLAŞMAYLA ÇÖZÜLDÜ

Yeni stadyumun sadece Türkiye'de değil, dünya çapında bilinen bir konu haline geldiğini ifade eden Başkan Altepe, "Özel mülkiyete ait olan araziyle ilgili sorunu da uzlaşma sayesinde çözdük. Arazisinin sahibi olan Ali Muhittin Dinçsoy ile daha önce yaptığımız görüşmelerde, 'Bursa halkının istediği böyle bir proje için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu' söylemişti. Bursa'nın kalbinde yer alan Paşa Çiftliği'ni yüzyıllardır koruyan ve arazi satışına sıcak bakmayan Dinçsoy ailesi bu konuda bizi kırmadı. Teklifimizi kabul ederek, Bursa'ya böyle anıtsal bir eser kazandırmamızın önünü açan Ali Muhittin Dinçsoy ve ailesine şükranlarımı sunuyorum" dedi. Başkan Altepe'ye uzlaşmacı tavrı nedeniyle teşekkür eden Ali Muhittin Dinçsoy ise, "Proje Bursa'ya hayırlı olsun. Recep beyin uzlaşmacı ve iyi niyetli yaklaşımı karşında O'nu kıramadım. Sonucu yerinde görmeyi bizlere nasip etsin" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!