Times: Türkiye tatil rezervasyonları tekrar artabilir

Güncelleme Tarihi:

Times: Türkiye tatil rezervasyonları tekrar artabilir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 09:33

BBC Türkçe, basın özetlerinde Türkiye turizmine yönelik detaylara yer verildi. İngiliz Times'ın ekonomi sayfalarında yer alan haberde dünyanın en büyük seyahat acentalarından Thomas Cook'un, yoğun ilgi sonucu İspanya tatil rezervasyonlarının dolmak üzere olduğu ve güvenlik endişelerinin azalmasının da etkisiyle Türkiye'ye ilgiyi yeniden artırabileceği yönündeki açıklaması yer alıyor.

Haberin Devamı

Times: Türkiye tatil rezervasyonları tekrar artabilir

Haberde özetle şu bilgiler yer alıyor:

"Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, acentanın Türkiye'yle ilgili kapasitesini yüzde 29 kesmiş olduğunu ancak İspanya rezervasyonlarının önceye kıyasla çok daha hızlı dolduğunu, bunun da ilgiyi başka seyahat rotalarına çevireceğini söyledi.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ DE AZALIYOR 

"Fankhauser, tatilcilerin, Türkiye'de güvenlik kaygılarının azalması ve uyguladıkları yüzde 10 ila 15 arasındaki indirimlerden cezp olmaları sonucu, Türkiye'nin de bu yerler arasında olacağını tahmin ettiğini belirtti.

"Bu hafta, Türkiye rezervasyonlarının yüzde 40 düştüğünü açıklayan tur operatörü TUI gibi Thomas Cook'un Türkiye programı da, komşu ülke Suriye'deki savaş ve geçen ay İstanbul'da gerçekleştirilen terörist saldırı ardından zarar görmüştü.

Haberin Devamı

ARAMALAR DA ARTIYOR

"Bununla birlikte Fankhauser, Google aramalarıyla ilgili son verilerin 'Türkiye'de tatil' aramalarının artmakta olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

"Fankhauser, 'Türkiye muhteşem bir rota ve otel fiyatlarıyla ilgili yeniden anlaşmamızın ardından şimdi daha da muhteşem bir yer. İnsanlar İspanya'nın dolu olduğunu gördüğünde Türkiye'ye gidecek. Benim öngörüm bu yönde."

Times: Türkiye tatil rezervasyonları tekrar artabilir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!