Times: Batı, Türkiye'ye tüm desteğini vermeli

Güncelleme Tarihi:

Times: Batı, Türkiyeye tüm desteğini vermeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 09:42

İngiliz The Times gazetesinin başyazılarından biri, 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısına ayrıldı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe'nin haberine göre; 'İstanbul'da katliam' başlığını taşıyan yazıda, "Türkiye kritik bir dönemeçte. Batı verebildiği tüm desteği vermeli" deniliyor.

Son saldırı DEAŞ'ın tüm izlerini taşıdığının belirtildiği yazıda, "Batılı yaşam tarzını yaşayan sivillerin hedef alınması örgütün kabul edilemez bir özelliği... Mutluluğu tercih edenlerin böylesine vahşice öldürülmesinin yarattığı tezat, tepkiyi artırıyor. Batı'daki tepki büyüdükçe de daha fazla yaşadığı topluma yabancılaşmış Müslüman'ı DEAŞ'a itiyor" ifadesi kullanıldı.

Son saldırının zamanlamasının, Türkiye ile Rusya tarafından hazırlanan ve Suriye'de ilân edilen ateşkesle de bağlantılı olabileceğinin ifade edildiği yazıda, radikal dincilerin Ankara'nın Moskova'yla vardığı anlaşmayı "ihanet" olarak gördüğü savunuldu ve "Özgür Suriye Ordusu ve İstanbul merkezli Suriyeli muhalifler de Türkiye'nin bu reel siyaset hamlesi konusunda rahatsız" denildi.

Haberin Devamı

"BATI TÜM DESTEĞİ VERMELİ"

"Batı'nın bu kritik dönemeçte Türkiye'ye verebileceği tüm desteği vermesi gerek. Özellikle başarısız darbe girişimi sonrasında Batı'nın gayretsiz desteği ve tüm muhalefetin susturulması yönünde atılan tasfiye adımlarına getirilen haklı eleştiriler, Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini tehlikeli biçimde gerdi" ifadesi kullanılan yazı şöyle devam etti:

"Rusya'yla yapılan Suriye ateşkesinde Batı Türkiye'nin ortağı değildi. Kilit öneme sahip bir NATO müttefikinin Moskova'yla yakınlaşma hızı da Batı'yı son derece tedirgin etmiş durumda... Ancak taraflar makul davranıyor ve ne ABD, ne de Türkiye'nin Avrupalı ortakları ateşkes anlaşmasını bozmaya çalışıyor. Anlaşma BM Güvenlik Konseyi tarafından da oy birliğiyle desteklendi. Türkiye'nin ılımlı Suriye muhalefetinin çıkarlarını koruması konusunda Batı'nın Türkiye'ye her zamankinden fazla güvenmesi gerek. Böylelikle Ankara'ya ileride başlayabilecek barış görüşmelerinde Türkiye aracılığıyla Batı'yı da temsil edebileceğinin mesajı verilmeli."

"TÜM İSTİHBARAT TÜRKİYE'YLE PAYLAŞILMALI"

"Bir diğer destek ise istihbarat alanında olmalı. Batılı ülkeler DEAŞ konusunda ellerindeki tüm istihbaratı Türkiye'yle paylaşmalı" ifadesi kullanılan yazıda, "Türkiye hayati bir müttefik. Bu trajedi karşısında tüm iyi dileklerimize ve yardımımıza ihtiyacı var" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!