TİM küresel ihracatı geliştirme kurumları liginde

Güncelleme Tarihi:

TİM küresel ihracatı geliştirme kurumları liginde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 13:22

TİM küresel ihracatı geliştirme kurumları liginde

Haberin Devamı

İstanbul, 3 Aralık (DHA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi, International Trade Center (ITC) tarafından Fas’ın Marakeş kentinde 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen “TPO Network World Conference and Awards 2016” etkinliğinde Türkiye'yi temsil etti.
Konferansa dünyanın 72 farklı ülkesindeki TPO (Trade Promotion Organization)’ların üst düzey yöneticileri katıldı.
Etkinlik süresince küresel ticaretin geleceği, e-ticaretin gelişimi, Afrika’nın ticaretteki önemi ve kadının ticaretteki yeri gibi güncel konular görüşüldü.
Programın ilk günü TİM ile ITC arasında “İyi Niyet Mektubu” imzalandı. İmzalanan mektup ile TİM’in ITC ve bu ağa bağlı diğer ülke TPO’ları ile ilişkilerini geliştirmesi kararlaştırıldı. İmza sonrası TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ITC Direktörü Arancha Gonzalez arasında ikili görüşme gerçekleştirildi.
TİM Başkanı Büyükekşi TİM olarak ihracatı desteklemek için vizyonlarını ve hedeflerini aktarırken, ITC Direktörü TİM ile daha yakın ilişkiler kurarak TİM’in deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.
Etkinlikte 51 ülkeden ticareti geliştirme kurumunun yöneticisi ile görüşme fırsatı bulduklarını kaydeden Büyükekşi “ülkemiz ihracatçılarını ve ihracatın gelişimini tüm dünyadan katılımcılara aktarma şansı bulduk. Bu, ülkemizin imajı için oldukça önemli. İlaveten, TİM olarak diğer ülkelerdeki benzer kurumlarla ortak çalışmalar yapmaya karar verdik. Birlikte etkinlikler düzenleyip, karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceğiz. İhracatçılarımızı dünyanın her yerinde aynı kararlılıkla temsil etmeye devam edeceğiz” dedi.
Dünya Ticaret Örgütü ile Birleşmiş Milletler’in ortaklaşa kurduğu bir organizasyon olan ITC, ülkelerdeki ticareti ve yatırımları geliştirme kuruluşlarının oluşturduğu en kapsamlı ağ olma özelliğine sahip. 190’dan fazla ülkenin kurumları temsil edildiği ITC’nin amacı ülkelerin, özellikle KOBİ’lerin küresel ticarete entegrasyonlarını hızlandırmak ve bu sayede dünya ticaretine katkı sağlamak.
(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!