Tillerson gidecek mi

Güncelleme Tarihi:

Tillerson gidecek mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 00:26

ABD basını Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınacağı haberlerinden geçilmiyor. Bu konuda resmi açıklama gelmese bile Başkan Donald Trump’ın Tillerson’dan boşalacak koltuğa kendisi gibi şahin çizgide olan CIA Direktörü Mike Pompeo’yu getirmeye hazırlandığı iddialar arasında.

Haberin Devamı

Tillerson ile Trump’ın kimyaları anlatılanlara göre baştan beri pek tutmadı. Rex Tillerson’ın kendisi için ‘moron’ (geri zekâlı) dediği söylentileri çıktığında ABD Başkanı Donald Trump onu IQ düellosuna davet etmişti. Tillerson, haziran ayında Arap ülkelerini Katar’a yönelik ablukayı hafifletmeye çağırırken Trump birkaç saat sonra yaptığı açıklamada Katar’ı terörü finanse etmekle suçlamıştı. Tillerson, Kuzey Kore krizi için çözüm ararken Trump, Twitter’dan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un için takma isim kullanarak ‘Rex, Küçük Roket Adam ile müzakereyi deneyerek vaktini boşa harcıyor. Rex enerji tasarrufu yap, biz yapılması gerekeni yapacağız’ diyerek askeri tehditte bulunmuştu.

CIA BAŞKANI MI GELECEK

Trump’ın ateşli retoriği karşısında eski Exxon Mobil şirketinin CEO’su olan Tillerson aklı selim bir portre çizerken iki devlet adamının uyuşamadığı  söyleniyor. Önceki gün de yine ABD basınında Beyaz Saray’a yakın kaynaklardan benzer haberler çıkmaya başladı. Buna göre Tillerson gidecek, Trump’a yakın çizgideki CIA Başkanı Mike Pompeo Dışişleri koltuğuna oturacaktı. Şimdilik bir doğrulama yok. Tillerson ise dün gazetecilerin istifaya yönelik baskı iddialarıyla ilgili sorularına ‘gülünç’ yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!