TİHEK Başkanı Arslan'dan Suriyeli çocuklara özel ilgi

Güncelleme Tarihi:

TİHEK Başkanı Arslandan Suriyeli çocuklara özel ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 12:06

TİHEK Başkanı Arslan'dan Suriyeli çocuklara özel ilgi

Haberin Devamı

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ, (Hatay), (DHA)- TÜRKİYE İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, Boynuyoğun Geçidi Barınma Merkezi'nde Suriyeli mültecilerle futbol oynayıp, çocuklara hediyeler dağıttı.
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle Altınözü Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret etti. Heyete Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, İlçe Müftüsü Abdüssemet Pat ve askeri erkan eşlik etti. İlk olarak Barınma Merkezi içerisinde Suriyeli misafirlere hizmet veren işyerlerini gezen Arslan, ardından halı dokuma, dikiş nakış, seramik atölyeleri ile kadın kuaförlük kursunu ziyaret etti. 
Türkiye Futbol Federasyonu'nca yapılan futbol sahasında Suriyeli çocuklarla futbol oynayan Arslan, Yetim Merkezi'nde çocuklara hediyeler verdi. Kızılay Çocuk Dostu Merkezi'nde ise heyete mini bir konser verildi.

'MUTLU BİR GÜN GEÇİRDİK'
Suriyelileri evlerinde ziyaret ettiklerini anlatan Başkan Arslan, şöyle konuştu: "Misafirlerimizin kötü günlerini unutması için her türlü araç, gereç, düzen, tertibat alınmış durumdadır. Halı sahalarından tutun oyun alanlarına, çardaklarına kadar hoş sohbet edebilecekleri, kendi kültürlerini yaşatabilecekleri bir yaşam alanı oluşturulmuş. Suriyeli kardeşlerimizle mutlu bir gün geçirdik."
Kaymakam Bülent Uygur, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Süleyman Arslan ve beraberindeki heyete merkezle ilgili bilgiler verdi. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!