Tigana'nın 7 Kartal'ı

Güncelleme Tarihi:

Tigananın 7 Kartalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Fransız teknik adam, "Bu takımı ben oluşturmadım. Hiçbir sorumluluğum da yok. Bir ekip oluşturacağım. İyi ya da kötü faturayı ben ödeyeceğim" diye konuştu. 3 yeni kaleci alacağını belirten Tigana, "Defansa ya da orta sahaya, sol kanada ve forvete süper üç yabancı futbolcu arayışlarım sürüyor" dedi.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Jean Tigana, önceki akşam başkan Yıldırım Demirören, ikinci başkan Murat Aksu, genel sekreter Kenan Öner ve Asbaşkan Kıvanç Oktay ile yaptığı toplantıda, gelecek sezonun takımını 7 futbolcu üzerine kuracağını söyledi. Tigana, "Gelecek yıl için genç, koşan bir kadro oluşturacağım. Bu nedenle Beşiktaş’ın temel kadrosunu oluşturacak 7 ismi belirledim. Göreve geldiğim 12. haftada lider ile aramızdaki puan durumu 11’di, şimdi 29 puan oldu. Bu takımı ben oluşturmadım. Hiçbir sorumluluğum da yok. Takımın genel profilini çıkarttım ve hataları tespit ettim" dedi.

Kaleciler gidecek

Fransız teknik adam, gelecek yıl için temel kadroyu oluşturacak İbrahim Toraman, Koray, Gökhan Zan, Gökhan Güleç, Kleberson, Tümer ve Bobo’nun dışında önemli isimler alınması konusunda çalışmalar yaptığını belirterek şöyle konuştu:

"Fahri önemli oyuncu. Kalecilerin hepsi gidecek. 3 yeni kaleci alacağız. Defansa ya da orta sahaya, sol kanada ve forvete süper üç yabancı futbolcu arayışlarım sürüyor. Benim hakim olacağım ve patronluğunu yapacağım disiplinli bir ekip oluşturacağım. İyi ya da kötü faturayı ben ödeyeceğim."

Beşiktaş futbol takımının alt yapısından da yararlanacağını vurgulayan Tigana sözlerini şöyle sürdürdü: "Sergen konusunda kararsızım. Birçok kilit maçları çözdü. Kendisini takdir ediyorum. Profesyonel yaşamda her şey olur. Taraftar ve futbolseverler seviyor. Ama ben koşan adamı seviyorum. Gelecek yıl topu ayağında tutan oyuncu istemiyorum. Bu nedenle koşan ve savaşan kadro oluşturacağım. Fransa, İtalya, İngiltere’de oyuncu arayışlarım sürüyor. Taraftarlarımızın gurur duyacağı tempolu bir ekip oluşturacağım."

Yabancı teklifleri

Bu arada menajerlerden Mehmet Uludoğan, Erol Karsan, Ahmet Özkaya siyah beyazlı kulübün spor direktörü Erdil Arpacı’ya Avrupa’nın ünlü yıldızlarını teklif etti. Siyah beyazlı kulübe İngiltere’de oynayan Türk vatandaşı kimliği taşıyan Okocha, Lyon’da oynayan Govou, Partizan’dan Radoviç, Sol Campbell, Ronaldo, Gravessen’i öneren menajerler, ayrıca Sivassporlu Musa Kuş, Diyarbakırsporlu İlyas, Fethiyespor kalecisi Hüseyin, Samsunsporlu Adnan, Manisa Vestel’den Yunus, Bursaspor’dan Serdar Kurtuluş’u da tavsiye ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!