Tigana da para istedi

Güncelleme Tarihi:

Tigana da para istedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 00:00

Beşiktaş’ın eski teknik direktörünün avukatı, 23 Temmuz’da FIFA’ya başvurduklarını iddia etti. Beşiktaş Asbaşkanı Erdoğan, "FIFA ve vekilinden bize yazı ve talep gelmedi" dedi.

İSPANYOL teknik direktör Vicente Del Bosque konusunda 8 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Beşiktaş’ta, Fransız teknik direktör Jean Tigana’nın da FIFA’ya başvurduğu öne sürüldü. Futbol Extra Dergisi, ekim ayı sayısında Tigana’nın Kamerun asıllı avukatı Abega Prosper’in, Beşiktaş’ın sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle 23 Temmuz’da FIFA’ya başvurulduğunu açıkladığını yazdı. Prosper ile yapılan telefon görüşmelerine yer verilen haberde, avukatın, siyah beyazlıların kısa bir süre içinde FIFA tarafından ağır bir tazminata mahkum edileceğini öne sürdüğü ifade edildi. Prosper, 13 Temmuz’da Beşiktaş Noterliği’nden siyah beyazlı kulübe ihtarname çekildiğini, 23 Temmuz’da da FIFA’ya başvurduklarını belirtti.

Zamanında yatmadı iddiası

Kamerun asıllı avukat, FIFA’ya gitme gerekçesi olarak da fesih sözleşmesinde yer alan "Kalan bu miktar (150 bin Euro) 30 Haziran’a kadar hesaba yatırılmış olacaktır. Aksi halde ilk sözleşme yürürlülüğe girer (kalanı 2.3 milyon Euro tutan sözleşme)" maddesini gösterdi. Bu arada Tigana’nın Türkiye’deki avukatı Özgür Aşık da dergide yer alan açıklamalarında, Fransız teknik adamın FIFA’ya başvurduğunu belirterek, büyük bir ihtimalle de kararın Del Bosque konusundaki gibi siyah beyazlı kulübün aleyhine sonuçlanacağını savundu.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan ise Tigana’nın FIFA’ya başvurusu ile ilgili kendilerine herhangi bir yazı veya talebin gelmediğini söyledi. "FIFA’ya başvurulsaydı bugüne kadar bize bilgi verilirdi" diyen Erdoğan, "Tigana’nın paralarını ödedik ve bizden herhangi bir alacağı kalmamıştır. O tarihten bu yana böyle bir başvuru veya talep olsa bize iletilirdi. Ne vekili, ne de FIFA’dan bize bir şey gelmedi. Borçları da kuruşuna kadar ödendi" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!