Ticaretin temeli küçük esnaftır

Güncelleme Tarihi:

Ticaretin temeli küçük esnaftır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 14:35

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırak, kalfa ve usta ilişkisinin devam ettirilmesi gerektiğini ve KOBİ'lerin daha çok desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa KOBİ Haftası sebebiyle açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Ticaretin temelini ve yüzde 99.8'lik bir ticari çoğunluğu oluşturan küçük esnafın desteklenmeye ihtiyacı olduğu her kesim tarafından bilinmektedir. Perakende Yasası ile düşünülmeye başlanan küçük esnaf ve gelişmenin devamı için yönetmelikler ile yasa desteklenmelidir. Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) ile işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemleri kolaylaşırken, takip edilerek kayıt altına alınmalarına imkân sağlanıyor. Böylece küçük esnafın dosya işi azalması ve girişimci kayıt işlemlerini göze alabilmesine imkân sağlamak hedefleniyor.” 

AHİLİK’Tİ KOBİ OLDU

Türkiye genelinde 2 milyonu aşkın esnafın Ahilik geleneğinin temsilcisi olduğunu anlatan Palandöken, “800 yıldır Ahilik olarak bilinen yapının yeni adı KOBİ oldu. İstihdam ölçekli gelenek devam ettirilmelidir. Verimliliğin ana anahtarı olan 'çırak, kalfa ve usta' ilişkisi mutlaka devam ettirilmeli” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!