Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 11:03

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı

Haberin Devamı

 

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA) - ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı düzenlendi.

Akseki'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı. Ömer Duruk Tesisleri'ndeki çalıştaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Gökcen Özdoğan Enç ve İbrahim Aydın, İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Danışmanı Prof. Dr. Necdet Budak, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. İlkay Kılıç, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, il müdürleriyle çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı, dünyada 800 milyon insanın yatağa aç girdiğini belirterek, bu adaletsizliği bitirmek için çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Tıbbı ve aromatik bitkilerde tarım paydaşları ile birlikte sistemi yeniden kurarak yeni bir strateji oluşturulacağını kaydeden Yazıcı, "Dünyada tarımın ilk olarak yapıldığı Anadolu'nun doğal zenginliklerini ekonomik zenginliğe dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu da gıdanın temelinin tohum olduğunu vurguladı. Saraçoğlu, "İlk yaratılan insanın ilk sınavı bitki olmuştur. İlahi öğretiyle tohumun nasıl korunacağını ilk gösteren ve tohum gen bankasını kuran Hz. Yusuf'tur" diye konuştu. İkinci Dünya Savaşı esnasında Avrupa'nın büyük bir gıda açlığı yaşadığını hatırlatan Saraçoğlu, Anadolu topraklarının çok kıymetli olduğunu, en zengin gen kaynaklarının temelinin de Anadolu olduğuna işaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!