THY'nin satış duyurusu

Güncelleme Tarihi:

THYnin satış duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Hava Yolları'nın yüzde 51'lik kısmını blok satış yöntemiyle özelleştirecek.
Haberin Devamı

Özelleştirme İdaresi'nin satışa ilişkin duyurusu, gazeteler yanında, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında da yayımlandı.

Duyuruya göre ihale, kapalı zarf içinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usülü gerçekleştirilecek.

İhale komisyonu gerekli görmesi halinde ihaleyi, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla, açık artırma suretiyle sonuçlandırabilecek.

Şirket hakkında hazırlanan tanıtım dökümanı ve ihale şartları belgesi, itimat taahhütnamesinin teklif sahiplerince imzalanması ve Özelleştirme İdaresi'ne tesliminden sonra, Ziraat Bankası'na yatırılacak 10 bin ABD Doları karşılığında, gerçek ve/veya tüzel kişinin isminin de açıkça belirtildiği dekont ile birlikte, 18 Aralık 2000 tarihinden itibaren ÖİB'den temin edilebilecek.

Bu arada, itimat taahhütnamesi bugünden itibaren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan alınabilecek.

Teklifler ise en geç 28 Şubat 2001 günü, saat 16.00'ya kadar aynı adrese elden teslim edilecek.

İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. Yabancılar ihaleye, İhale Şartları Belgesi'nde yer alan koşullar ve sınırlamalar çerçevesinde katılabilecekler.

Duyuruda, ihalenin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'na tabi olmadığı, ÖİB'nin ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmak ve teklif verme süresini uzatmakta serbest olduğu da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!