THY’nin Ankara uçuşları artacak

Güncelleme Tarihi:

THY’nin Ankara uçuşları artacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 09:56

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Paris, Berlin, Frankfurt ve Viyana’ya Ankara’dan direkt uçuş başlattıklarını hatırlatarak, “Ankara’yı tabii ki bunlarla bırakmayacağız. Avrupa’da ve çevre ülkelerde yeni şehirlere Ankara’yı ulaştırmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği Ankara Marka Festivali’ne konuşmacı olarak katılan Aycı, önümüzdeki dönemde Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşları artıracakları müjdesini verdi. Başkent’ten bütün dünyaya ulaşmak hedefine bağlı olarak bu yıl dört yeni uçuş başlattıklarını söyleyen Aycı, Ankara’dan Medine, Cidde ve Moskova’ya da direkt uçuşları bulunduğunu, THY’nin yüzde 50 ortağı olduğu Sun Express’in ise Ankara’dan Amsterdam, Paris, Zürih, Londra ve Köln’e direkt uçtuğunu anımsattı.

YÜZDE 36 FRENKANS ARTIŞI

“Bunların da frekans derinliğini artırmak suretiyle yılbaşından itibaren yüzde 36 frekans artışı yapacağız” diyen Aycı, önümüzdeki dönemde THY, Anadolu Jet ve Sun Express olarak Ankara’yı dünyaya daha ulaşılabilir kılmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi. Dünyada en çok noktaya uçan havayolu olma unvanını ellerinde bulundurduklarını belirten Aycı, 120 ülkede 300 destinasyona uçtuklarını, 2023 yılında 500 uçaktan oluşan filoyla yılda 120 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini kaydetti. ATO Başkanı Gürsel Baran da konuşmasının ardından Aycı’ya plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!