THY smaç yaptı

Güncelleme Tarihi:

THY smaç yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

Dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişinin takip ettiği organizasyonun adı yeni sezondan itibaren Turkish Airlines Euroleague olacak.

Haberin Devamı

SON dönemde spora yaptığı yatırımlarla dikkati çeken Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında ses getirecek bir anlaşmaya daha imza attı. THY, basketbolda Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu Euorelauge’e (Avrupa Ligi) isim sponsoru oldu. 24 takımın katıldığı şampiyona, bundan böyle Turkish Airlines Euroleague adıyla oynanacak. Barcelona ve Manchester United kulüpleri ile Yunanistan Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Maroussi’nin sponsorluğunu yapan; Almanya’da da Gloria Giants Düsseldorf Basketbol Takımı’nın maçlarını oynadığı spor salonuna adını veren THY, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.
10 milyon Euro iddiası
Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu ile yaklaşık 2 aydır organizasyonun isim hakkı konusunda görüşmeler yürüten THY yetkilileri, sonunda kesin anlaşma sağlamayı başardı. Taraflar anlaşmanın mali koşulları ve süresi hakkında bir açıklama yapmamakla birlikte, THY’nin bu sponsorluk için yılda 10 milyon Euro civarında bir rakam ödeyeceği ifade ediliyor. Bu tarihi anlaşma, önümüzdeki günlerde atılacak imzalarla resmileşecek.
Tüm dünyada izleniyor
Euroleague her ne kadar adından dolayı yaklaşık 730 milyon nüfuslu Avrupa kıtasına hitap eden bir organizasyon gibi gözükse de internet ve televizyonlar aracılığıyla dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca kişi tarafından izleniyor. 24 takımın katıldığı lige, Türkiye’den Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen, İspanya’dan Real Madrid, Barcelona, Yunanistan’dan Olympiakos, Panathinaikos, Rusya’dan CSKA Moskova, Sırbistan’dan Partizan, İtalya’dan Siena, Litvanya’dan Zalgiris, Almanya’dan Alba Berlin, Hırvatistan’dan Cibona ve İsrail’den Maccabi Tel Aviv kulüpleri sürekli katılıyor.
THY’nin Euroleague’e isim sponsoru olması aynı zamanda, dünyanın dört bir yanında ilgiyle izlenen Euroleague Final Four’unun en geç 3 yıl içinde İstanbul’a geleceğinin işareti oldu. Türkiye, 2011’deki organizasyonun İstanbul’da oynanması için başvuruda bulunmuş, ancak Euroleague yönetimi Barcelona’yı seçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!