THOF grup yarışması Adıyaman’da

Güncelleme Tarihi:

THOF grup yarışması Adıyaman’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 18:58

THOF grup yarışması Adıyaman’da

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- TÜRKİYE Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen gurup yarışması Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonuyla başladı.
Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor salonunda gerçekleşen müsabakaya Kilis, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş olmak üzere bin 800 sporcu katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye çıkan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Türkiye’nin çeşitli illerinden çeşitli görevlerinden kültürümüzü, düğünlerimizi, sevinç, hüzünlerimizi, yeri geldiğinde bütün duygularımızı ortaya koyan kültürümüzü nesilden nesile aktarması konusunda gerçekten bu işin emekçileri olan antrenörlerimizi, kulüplerimizi ve camiamıza ilimiz de ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyorum. Halk oyunları ile ilgili birçok şey söyleyebiliriz ama ben öncelikle ailelerimize kültür elçileri olarak çocuklarını bu gibi sporlara kazandırdıkları için teşekkür ederim. Bu anlamda ilimize kültür başkenti olan ilimize sizleri ağırlamaktan kültürünüzü ağırlamaktan son derece mutluyum. Bütün yarışmacılara ve antrenörlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
THOF Yönetim Kurulu Başkan Vekili Remzi Kaya ise “Değerli veliler sahnede gördüğünüz gençlerimiz geleceğimiz olan gençlerimiz, kültür elçiliği yapıyorlar. Geçmişten geleceğimize kültürümüzü taşıyorlar. Bu sahneye çıkıp oyunu sergilemek kolay değil” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından takımlar sahneye çıkarak, halk oyunlarını sergiledi. Müsabakanın Pazar günü sona ereceği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!