THK’nın ‘düzenli gelir’ talebi

Güncelleme Tarihi:

THK’nın ‘düzenli gelir’ talebi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 14:34

İçinde bulundukları mali sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını belirten THK Başkanı Kürşat Atılgan, kamu desteği alabilmek için görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Uçak biletlerinden düzenli gelir talebimiz var. Her uçak biletinden 1 TL gibi bir ücret verilebilir” dedi.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu’nda (THK) yeni yönetim olarak 8 ay önce iş başına geldiklerini hatırlatan Başkan Kürşat Atılgan, mali konular ve gündelik faaliyetler için hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kaynak israfını önemli oranda kaldırdıklarını kaydeden Atılgan şunları söyledi:
“Bu yıl sonunda çalışmalarımız bitecek ve THK’yı çağın şartlarına uygun ve rekabetçi bir kurum haline döndüreceğiz. Beş yıl önce ülkemizde tek tematik bir üniversite olan THK Havacık ve Uzay Üniversitesi’ni kurduk. O dönemki yönetim, varlıklarımızın transferi dışında bankalardan çok ciddi miktarlarda borçlandı ve üniversiteye kaynak aktardı. Başlangıçta denetim mekanizması düzgün işletilemediği için bugün yargı konusu olan bir takım sorunlar yaşanmış. Biz göreve geldiğimizde bütün alanlarda denetim ve kontrolü sağladık. 

Haberin Devamı

GELİR ARAYIŞI SÜRÜYOR

THK’nın yürüttüğü hizmetler, kamu desteği olmadan sürdürülemez. On yıllardır ihtiyaçlarımız için tuttuğumuz gayrimenkullerimizi satıp faaliyetlerimizi finanse ettik. Satın almalarımız ve üniversite gibi yeni yatırımlarımız için bankalara borçlandık. Bugünlerde yoğun olarak kamudan uçak biletleri veya başka bir kalemden düzenli bir gelir bağlanılması konusunda talebimiz var. Örneğin bir uçak biletinden 1 TL gibi bir ücret verilebilir.

FİTRE-ZEKAT VE KURBAN DERİSİ ÖNEMLİ

Bütün gelir kalemlerimiz kesilmesine rağmen milletimizin desteği devam ediyor. THK yegane gelir kaynağı olan vatandaşlarımızın fitre-zekat ve kurban derilerinden mahrum kalırsa hayati önem arzeden faaliyetlerini sürdüremez duruma düşer. Bu yıl Ramazan büyük oranda okul tatiline denk düştü. O nedenle zarfla bağış toplama imkanımız azaldı. Vatandaşlarımızdan ricamız tüm GSM operatörlerinden 3919’a fitre yazıp bir mesaj göndermeleridir.”

91 YILDIR HİZMET VERİYOR

Atatürk’ün 1925 yılında kurduğu Türk Hava Kurumu (THK) günümüzde çok yönlü faaliyetler yürütüyor. 91 yıllık tecrübeye sahip kurum, pilot yetiştirme, orman yangınları söndürme, acil hastaları gece-gündüz helikopter ambulans ve uçaklarla taşıma, üniversitesinde akademik çalışmaların yanı sıra on binlerce gence ücretsiz düzenli teknik eğitimler de veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!