THK Genel Kurulu'nda eski başkan alarmı

Güncelleme Tarihi:

THK Genel Kurulunda eski başkan alarmı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 16:06

THK'nın 43. Olağan Büyük Genel Kurulu, Kızılcahamam'da Lina Termal Otel'de başladı. Yolsuzluk iddialarıyla yargılanan eski Başkan Osman Yıldırım'ın kongreye geleceği söylentileriyle salonda güvenlik önlemleri artırıldı. Giriş kartı olmayanlar içeri alınmadı.

Haberin Devamı

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Toprak, "Mutlaka THK yeniden yapılanmalı, mevzuatını çağdaşlaştırmalı" dedi. THK'nın 43. Olağan Büyük Genel Kurulu, Kızılcahamam'da Lina Termal Otel'de başladı. THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak, burada yaptığı konuşmada, mali yapıdaki bozulma nedeniyle zaman içinde kurumun, 1925 yılındaki ruhundan koparıldığını belirtti. THK Başkan Vekili Mustafa San yaptığı konuşmada 28 Aralık 2014'teki olağanüstü genel kurulda 9 aylık bir süre için seçilen Genel Başkan Vacit Öktem'in adayların önünü açmak için istifasını yönetim kuruluna sunduğunu anımsattı.

THK Genel Kurulunda eski başkan alarmı
ESKİ THK BAŞKANI OSMAN YILDIRIM SERBEST BIRAKILDI

ATATÜRK VURGUSU

Yönetim Kurulunun aldığı karar üzerine 33 günlük bir süre için THK Genel Başkanlığı görevine kendisinin vekalet ettiğini kaydeden San, bu süreçte kurumun faaliyetlerinin aksamaması için maaş almadan ve kendisine tahsis edilen makam aracını kullanmadan çalıştığını söyledi. Kurumun şu an yaşadığı maddi sıkıntıları aşma noktasında devlet yetkilileriyle ve devlet bankalarının temsilcileriyle bir araya geldiğini ifade eden San, özellikle borçların yeniden yapılandırılması ve uzun vadeye yayılmasıyla ilgili müjdeleri ilerleyen zamanlarda vereceğini bildirdi.- "THK ve Türk Hava Kuvvetleri etle tırnak gibi" Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da Atatürk'ün havacılığı halka mal etmek için kurduğuna işaret ederek, THK'nın da bugüne kadar büyük hizmetler verdiğini söyledi. THK ve Türk Hava Kuvvetlerinin etle tırnak gibi birbirini destekleyen, aynı amaca hizmet eden iki güzide kurum olduğunu vurgulayan Ünal, THK'nın asli amacının unutulmaması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

GİRİŞ KARTI OLMAYANLAR ALINMADI

Bu arada, kurumda bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ancak bu ay yapılan duruşmada tahliye edilen eski THK Başkanı OSMAN YILDIRIM'ın Genel Kurul'a geleceği söylentileri üzerine giriş kartı olmayan kişilerin salona alınmadığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!