Theresa May ile Sigmar Gabriel’den bayram mesajı

Güncelleme Tarihi:

Theresa May ile Sigmar Gabriel’den bayram mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 10:28

İngiltere Başbakanı Theresa May ile Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Müslümanların Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Britanyalı Müslümanların ülkeye devasa ve değerli katkılarda bulunduğunu bildirdi. Birleşik Krallık’ın açık, farklı, çok kökenli ve çok inançlı bir demokrasiye sahip olmasından dolayı gururlandığını kaydeden May, “Geçen ayda birçok Britanyalı Müslüman, yerel toplumlara yardım etmekten hayır işlerine ve oruçlarını tüm inançlardan olan komşularıyla birlikte açmaya kadar birçok şeyi paylaştılar” dedi.

İSLAMOFOBİK SALDIRIYI KINADI

Londra’nın kuzeydoğusunda geçen hafta Müslüman toplumun hedef alındığı İslamofobik terör saldırısına da değinen May, şunları kaydetti:
“Ne yazık ki Finsbury Park Camisi civarında gerçekten dehşet verici saldırı da dahil olmak üzere bu ay içinde trajik olaylar yaşandı. Bu, bu ayda başkentimizin sokaklarında yaşanan ikinci terör saldırısıydı. Bunun gibi saldırılar bizi bölmeye çalışıyor. Onlara vereceğimiz yanıt ise nefretin ve kötülüğün hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağı ve bizi birbirimize daha da yakınlaştıracağı, bir araya getireceğidir. Yani bu birlik ruhuyla, tüm Britanya halkı adına mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmenizi dilerim. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.”

Haberin Devamı

‘DİNLERİN SAHİP OLDUĞU BARIŞ POTANSİYELİNİ GÖSTERDİ’

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de, yayımladığı mesajında bayramı kutladı. Müslümanların oruç, tefekkür ve toplumsal paylaşımla ramazan ayını geride bıraktığına dikkati çeken Gabriel, ramazan ayının insanlara saygılı davranmayı, muhtaçlara yardım etmeyi, insanların bir araya gelmesini ifade ettiğini bildirdi. Birkaç hafta önce ‘Dinlerin Barış Sorumluluğu’ toplantısında Müslümanların ve diğer dinlerin temsilcilerini Dışişleri Bakanlığı’na davet ettiğini anımsatan Gabriel, “Bu toplantı dinlerin sahip olduğu barış potansiyelini ortaya koydu. Bu cesaret verici bir işaretti” dedi.
Mesajında, Ramazan Bayramı’nın Müslümanların ve diğer insanların birlikte barış ve hoşgörü için çaba harcamalarına vesile olması temennisinde bulunan Gabriel, “Size ve ailenize hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!