The Times: El Kaide, hayvanlarda nükleer silah denedi

Güncelleme Tarihi:

The Times: El Kaide, hayvanlarda nükleer silah denedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2001 11:32

İngiliz The Times gazetesi, Usame Bin Ladin`in El Kaide örgütünün, Batı`ya karşı nükleer, biyolojik ve kimyasal silahların kullanımı konusunu araştırdığını ve hayvanlar üzerinde deneyler yaptığını yazdı.

Haberin Devamı

The Times, bu yöndeki bilgiye, Afganistan`ın başkenti Kabil`in 13 Kasım`da Kuzey İttifakı`nın eline geçmesinin ardından, kentteki terk edilmiş El Kaide evlerinde bulunan belgelerin ayrıntılı biçimde incelenmesi sonucunda ulaşıldığını bildirdi.

Gazetenin haberinde, belgelerin, El Kaide`nin 2 bin kişiyi öldürmeye yetecek miktarda botulin zehri üretmenin yollarını araştırdığını kanıtladığı belirtildi.

Haberde, fotokopi, el yazısı ve basılmış belgelerden oluşan, Arapça, Urduca, Farsça, Mandarin Çincesi, Rusça ve İngilizce yazılmış yüzlerce sayfanın örneklerinin, fotoğrafları çekilerek, İngiltere`dekikitle imha silahları uzmanları ve bu alanda bilgi sahibi profesyonel çevirmenlere gönderildiği kaydedildi.

The Times, belgelerin, El Kaide hücrelerinin düşük dereceli ``kirli`` nükleer cihazların yapımında kullanılacak malzemeleri incelediğini doğruladığını yazdı.

Haberin Devamı

Haberde, belgelerdeki bir bölümün, kimyasal silahların tavşanlar üzerinde nasıl denendiğini anlattığı, siyanür ve sodyuma tabi tutulan hayvanların öldüğü belirtildi.

Belgelerin ayrıca, El Kaide`nin, Batı yanlısı tutum sergileyen Ortadoğu liderlerine suikast düzenlemeleri için militanlarına eğitim verdiğini ortaya koyduğu kaydedildi.

Gazete, Kandahar ve Celalabad kentlerindeki İngiliz ve Amerikalı ajanlarca bulunan belgelerin, 40 İngiliz`in El Kaide kamplarında eğitim gördüğünü gösterdiğini yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!