The Note: Dünya müzik tarihini değiştirenlerin programı

Güncelleme Tarihi:

The Note: Dünya müzik tarihini değiştirenlerin programı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 09:37

Red Bull Music Academy’nin yapımcılığını üstlendiği The Note serisi müzik tarihine yön veren anların ve yaratıcı insanların daha önce anlatılmamış hikâyelerini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Seri, üçüncü bölümünde deneysel çalışmalarla sanatçı ve mühendisleri buluşturan E.A.T. (Experiments in Art and Technology) grubunu konu alıyor.

Haberin Devamı

1998 yılından beri dünyanın dört bir yanından şehirleri yetenekli müzisyenler ve fark yaratan müziklerle buluşturan Red Bull Music Academy’nin yapımcılığını üstlendiği The Note serisi, müzik tarihine yön veren anların ve yaratıcı insanların daha önce anlatılmamış hikâyelerini izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor.

The Note: Dünya müzik tarihini değiştirenlerin programı

Red Bull TV’de yayınlanan serinin üçüncü bölümü birkaç gün önce izleyiciyle buluştu. Serinin ilk bölümüne konuk olan ve New York gece kulüplerine yerleştirdiği stereo sistemleriyle 70’li yıllara damgasının vuran Alex Rosner’dan sonra, 70’li yılların başında büyük ses getiren albümü Harlem River Drive ve kendine özgü stiliyle tanınan piyanist Eddie Palmieri’in hikâyesini izleyicilerle buluşturan The Note, üçüncü bölümünde deneysel çalışmalarla sanatçı ve mühendisleri buluşturan E.A.T. (Experiments in Art and Technology) grubunu konu alıyor.

Haberin Devamı

The Note: Dünya müzik tarihini değiştirenlerin programı

Red Bull Music Academy’nin yapımcılığını üstlendiği The Note serisinin üçüncü ve son bölümü, 60’lı yılların ortasında sanat ve yeni teknolojilerin etkileşimini geliştirmek amacıyla kurulan E.A.T.’nin hikayesini izleyicilerle buluşturuyor. Performans sanatçıları ve mühendislerin iş birliği ile döneme damgasını vurmuş 9 Evenings performanslarına ve Osaka’da düzenlenen Expo’70’e tanıklık etmiş, E.A.T. kurucu ekibinde bulunan ünlü sanatçı Robert Whitman’ı da konuk alan bu özel bölümü Red Bull TV üzerinden izleyebilirsiniz. 

BAKMADAN GEÇME!