‘The Interview’ Sony’nin internet üzerinden en çok izlenen filmi oldu

Güncelleme Tarihi:

‘The Interview’ Sony’nin internet üzerinden en çok izlenen filmi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 16:57

Sony’e siber saldırı yapan hacker grubunun tehditleri sonucu ilk başta gösterimden kaldırılan The Interview (Röportaj) filmi, geçtiğimiz hafta ABD’de bazı sinemalarda ve internet üzerinden gösterime girdi. Film internette bir haftada 15 milyon dolar hasılat yaptı. Böylece Sony’nin internet üzerinden en çok izlenen 1 numaralı filmi oldu.

Haberin Devamı

SONY Entertainment firması, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a suikast girişimi kurgusuna yer verdiği ‘The Interview’ isimli filmin gösterime girdiği ilk haftanın sonunda internet üzerinden 15 milyon dolar, sinemalardan da 2.8 milyon dolar ile toplamda 18 milyon dolara yakın hasılat elde ettiğini açıkladı. Böylece,The Interview Sony’nin internet üzerinden en çok izlenen 1 numaralı filmi oldu. 44 milyon dolar bütçeli film ABD ile Kuzey Kore arasında gerilime neden olmuştu.

2 MİLYON KİŞİ İZLEDİ

İnternetten vizyona giren ve Google Play, YouTube, Xbox ile iTunes üzerinden izlenebilen The Interview’e ilgi hızla artıyor. Filmi sadece internetten izleyenlerin sayısı 2 milyona ulaştı. Bu da film sektörü için çok önemli bir gelişme. Sebebi ise vizyona sadece internetten giren bir filmin kısa bir zamanda hatırı sayılır bir hasılata ulaşması. The Interview filminin internetteki fiyatı ise 5 dolar ile 14.99 dolar arasında değişiyor. Film önce Google Play, YouTube ve Xbox‘dan gösterime girmiş, daha sonrada iTunes’un desteğini almıştı. Film, ilk 24 saat içinde 900 bin kez indirildi.

HOBBIT’İ GEÇTİ

Noel günü ABD’de 331 sinema salonunda gösterime giren film, ilk günde 1 milyon dolar, ilk haftanın toplamında ise 2.8 milyon dolar hasılat elde etti. The Interview’ın internetteki kiralama ve satışlardan elde ettiği geliri ise 15 milyon dolar oldu. The Interview böylece ilk hafta sonu internet üzerinden 12.7 milyon dolar gelir getiren “The Hobbit: The Battle of the Five Armies” filmini de geride bırakmış oldu. Korsan BitTorrent sitelerinde de en çok indirilen dosyalardan biri olan The Interview, buna rağmen Sony’ye iyi bir gelir sağlamayı başardı.

Obama’dan destek aldı

Haberin Devamı

The Interview filminin yayınlanmaması için hackerlar Sony Pictures şirketine ve şirket çalışanlarına birçok tehdit içerikli e-postalar ve çeşitli dökümanlar göndermişti. Saldırıyı dikkate almayan Sony ise heckerları dikkate almamıştı. ABD Başkanı Barack Obama’nın da aralarında bulunduğu birçok kişi ve kurum Sony’nin geri adım atmaması konusunda uyarılarda bulununca Sony de filmi yeniden yayınlama kararı almıştı. Bunun ardından hackerlar, Sony Pictures’ın sunucularına sızmayı başardı ve The Interview başta olmak üzere birçok filmi internete yayınladı.

Haberin Devamı

‘Para avcısı’nı korsan avladı

2014 yılında vizyona giren ve Leonardo DiCaprio’nun başrolünde oynadığı ‘Para Avcısı’ (The Wolf of Wall Street) filmi korsan kurbanı oldu. Excipio’nun verilerine göre 2014 yılının en çok indirilen korsan filmi 30 milyonu aşan ‘Para Avcısı’ oldu. Yaklaşık 100 milyon dolarlık prodüksiyonla çekilen bu film, dünya çapında 116.9 milyon dolarlık hasılat elde etmişti. Listenin ikinci sırasında 29.9 milyon indirilme rakamıyla bir çocuk filmi olan Karlar Ülkesi (Frozen) var. Üçüncü sıradaysa 29.8 milyon indirilme rakamıyla Robocop yer alıyor. Listedeki ilk 20 filmin toplam indirilme sayısı ise yarım milyonu geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!