GeriSeyahat Thames kıyısında muhteşem yılbaşı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Thames kıyısında muhteşem yılbaşı

Thames kıyısında muhteşem yılbaşı

Dünyanın birçok şehri yeni yılı sıcak, güneşli bir havada karşılama vaadi veriyor. Londra ise soğuk ve yağışlı havasına rağmen yeni yıla ‘merhaba’ demek için dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Kentin simgesi London Eye’daki yeni yıl gösterilerini her yıl yaklaşık 1 milyon kişi izliyor.

“Yeni yıla nerede merhaba diyelim” sorusunu kendimize daha aylar önceden sormaya başlarız. Yüzlerce seçenek arasından ben hep Londra’yı seçerim. Yeni bir yıla yaklaşırken bu şehir bir başka olur; her caddesi haftalar önceden özenle bir gelin gibi süslenir.

Başkent daha adımınızı atar atmaz büyük bir enerjiyle karşılar sizi. Londra’ya bu haliyle âşık olmamak elde değil. O puslu ama altında büyük bir özgürlük ve sıcaklık taşıyan atmosferi her zaman büyüler beni. Sanki o caddeleri ve kaldırımlarında ilk kez yürüyorum gibi hissederim.
Dünyanın en ünlü mağazalarının bulunduğu caddeler rengârenk süslenerek bir karnaval havasına dönüşür haftalar öncesinden. Noel nedeniyle binlerce kişi bu renk cümbüşüne şahit olmak, o enerjiyi hissetmek için gelir başkent sokaklarına. Londra her yıl dünyanın en büyük ve en eğlenceli havai fişek organizasyonunu gerçekleştiriyor.

Thames kıyısında muhteşem yılbaşı

 

Dünyanın en yüksek dönme dolabı London Eye’dan yapılan gösteriyi her yıl 1 milyondan fazla kişi izliyor. Birçok yeni yıl kutlamasını dünyanın farklı şehirlerinde izledim ancak Londra’da gerçekleştirilen bu kutlama hiçbir şeyle değişilmez. 135 metre yükseklikteki dönme dolap üzerinde geri sayım başlıyor ve yüz binlerce kişi bir ağızdan ellerinde kadehleri ‘son 10’u sayarak yeni bir yıla merhaba diyor.

Bu gösteriyi yakından seyretmek ve anı doya doya yaşamak isterseniz günün erken saatlerinde Victoria, Westminster ve Southbank’ı içeren nehrin her iki kıyısında yerinizi almanız gerekiyor. Kalabalığa karışmadan da havai fişekleri izlemek mümkün. Thames Nehri üzerinde yer alan restoran gemiler bu muhteşem ana daha yakından şahit olmanızı sağlıyor. Daha aylarca önceden rezervasyonların kapanmış olmasına rağmen hâlâ bir şansınız olabilir. Her birinde canlı müzik olan gemilerde her şey dahil kişi başı fiyatlar 870 TL’den başlıyor.

RESTORAN VE BARLAR TIKLIM TIKLIM

Thames kıyısında muhteşem yılbaşı


Thames Nehri’ne yakın restoran ve barlarda da özel programlar düzenleniyor. Sabaha kadar dans edip muhteşem havai fişek gösterilerini izleyebileceğiniz restoran ve barlar arasında en popülerleri; Whitehall’daki Whitehall Place Two ve One twenty one two, South Bank’teki Le Pont de la Tour ve Oxo Tower. Buralarda da yine müzik, içki her şey dahil fiyatlar yaklaşık 900 TL (visitlondon.com). Dilerseniz www.designmynight.com sitesi de sizin için istediğiniz her şeyi organize ediyor. Siz sadece Londra’da ne kadar konaklamak istediğinizi ve yapmak istediğiniz şeyleri söylüyorsunuz sizin için muhteşem bir program hazırlıyorlar.

 

ŞOVLAR YENİ YILIN İLK GÜNÜ

Thames kıyısında muhteşem yılbaşı

Londra denince akla West End’in ünlü şovları geliyor. Yeni yılın ilk günlerini dolu dolu geçirmek isteyenler için tiyatrolar hep açık. Tiyatroların çoğu Picadilly Circus veya Victoria İstasyonu’ndan yürüme mesafesinde. En popüler oyunlar arasında The Women in Black, The Snowman, Triller, The Mousetraper, Lord of the Dance, Billy Elliot, The Blues Brothers, The Lion King, Wicked ve Jersey Boys yer alıyor.

Yeni yılı Londra’da karşılamayı tercih ederseniz hiç pişman olmazsınız. Birçok kişi gibi sizde de artık Londra alışkanlık yapar. Londra yılbaşının ilk günü bile cadde ve sokaklarında sizi birçok sürpriz partiyle karşılar. Londra’nın en eğlenceli organizasyonlarından biri yılın ilk günü yapılıyor. Bu yıl 30’uncu kez düzenlenecek Parlamento Meydanı’ndan başlayacak olan yeni yıl yürüyüşüne, 30’dan fazla ülkeden katılım olması bekleniyor. Ülkelerine özgü kıyafetler giyen dansçılar Londra sokaklarını bu yıl da muhteşem danslarıyla renklendirecekler.

 

İNDİRİMLERDEN FAYDALANIN

Thames kıyısında muhteşem yılbaşı

Yılın ilk günü Londra’nın lüks mağazaları büyük indirimlere gidiyor. Dünyanın en ünlü alışveriş merkezi Oxford Circus’ta yer alan mağazalar ünlü markaları neredeyse yüzde 80 indirimlerle satıyor. Çok katlı dünyaca ünlü Selfridges, Harvey Nichols ve Harrods ise yeni yılda müşterilerine sürpriz indirimler yapıyor.

YAPMADAN DÖNMEYİN

1.Original Tour ve Big Bus ile panoramik şehir turu unutulmaz anlar yaşatıyor. Gece ve gündüz iki ayrı tur var, ikisi de başkentin gizli kalmış noktalarını keşfetmek için harika.

2.Thames Nehri turu yılın ilk gününün vazgeçilmezi.

3.Kraliyet parkları olan,  St. James Park, Green Park ve Hyde Park‘ta keyifli uzun bir yürüyüş.

4.St. James Park içindeki ‘Cafe in The Park’ta İngiliz kahvaltısı. kHyde Park’taki Serpentine Bar’da geleneksel İngiliz çayı ile lezzetine doyum olmayan havuçlu keki tatmadan dönmeyin

 

False