TGC'nin ödülleri sahibinde

Güncelleme Tarihi:

TGCnin ödülleri sahibinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 23:08

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), önemini vurgulamak amacıyla 1989 yılından bu yana her yıl verdiği Basın Özgürlüğü Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Her yıl 24 Temmuz’da yapıldığı halde 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 18 Ağustos’a ertelenen tören, dün İstanbul, Taksim’deki The Marmara Oteli’nde gerçekleştirildi. Başak Şengül’ün sunduğu tören,  Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk, silah ve çalışma arkadaşları, haber peşinde koşarken ölen-öldürülen tüm gazetecilerle darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve güvenlik güçleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

DARBEYE KARŞI TEK YÜREK
Törenin açılış konuşmasını TGC Başkanı Turgay Olcayto yaptı. Olcayto, “15 Temmuz’da basının çeşitliliğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Çünkü o gün gerçekten gazeteler, gazeteciler bu darbe girişimine karşı tek yürek olarak mücadele etti” dedi.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR
Bu yıl Basın Özgürlüğü Ödülü, kişi dalında IMC TV Kameramanı Refik Tekin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak’ın oldu. 2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Kurum dalında Uluslararası Basın Özgürlüğü Örgütleri Koalisyonu’nun oldu. Koalisyon, “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Gazetecileri Koruma Komitesi  (CPJ), Uluslararası PEN, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Sansür İndeksi (Index of Censorship), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ),  Etik Gazetecilik Ağı, Article 19 ve Gazete Sahipleri Birliği’nden (WAN-IFRA) oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!