TGC Yönetimi yeni döneme başladı

Güncelleme Tarihi:

TGC Yönetimi yeni döneme başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 17:05

TGC Yönetimi yeni döneme başladı

Haberin Devamı


İSTANBUL,(DHA) TGC Kurullarına seçilen üyeler 12 Mayıs Perşembe günü düzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıda TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Gazetecilik açısından yine çok zor bir dönem bizi bekliyor. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin haklarının korunması amacıyla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkiye’nin en yaygın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 21-22 Nisan’da yapılan 45. Olağan Genel Kurulu’nda seçimle göreve gelen Yönetim, Denetim, Balotaj ve Onur Kurulu’nun asıl ve yedek üyeleri Beyoğlu'nda Litera Restoran'da bir araya geldi. Kurullardaki 46 ismin katılımıyla gerçekleşen yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu’nun listesinde yer alan gazetecilere teşekkür etti. Başkan Olcayto, şunları söyledi:
“Gazetecilik açısından yine bizi çok zor bir dönem bekliyor. Hala tutuklu gazeteci meslektaşlarımız var. Halkın haber alma hakkı, yayın yasakları, akreditasyon, oto sansür ve sansürle engelleniyor. Gazeteciler işsiz bırakılıyor. Meslektaşlarımız işten atılma tehdidi altında mesleklerini yapmaya çalışıyor. Biz bu dönemde de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için çalışacağız. Gazetecilerin hakları için mücadele edeceğiz. Cemiyetimizin asıl ve yedek tüm kurul üyeleriyle dayanışma içinde olacağız.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!