TGB’den Obama protestosu

Güncelleme Tarihi:

TGB’den Obama protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 16:14

TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, G20 Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama’yı protesto amacıyla, ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı. Polis konsolosluk kapısı önüne bırakılmak istenen Obama maketine el koyduktan sonra eyleme izin verdi.

Haberin Devamı

Antalya’da 15-16 Kasım’da gerçekleştirelecek G20 Zirvesi için Türkiye’ye gelecek olan ABD Başkanı Barack Obama’yı protesto etmek isteyen TGB üyesi bir grup, öğle saatlerinde İstinye’deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi.

TGB’den Obama protestosu

Yanlarında getirdikleri Obama’yı ‘Sam Amca’ olarak gösteren maketi konsolosluk binası kapısına bırakmak isteyen grup, polis engeliyle karşılaştı. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis gruba, maketi kendilerine teslim etmeleri şartıyla sadece basın açıklaması yapacileceklerini söyledi. Bunun üzerine maketi polise veren grup, " Dünyanın En Büyük Teröristine Meydan Okuyoruz" yazılı pankart açarak "Yankee Go Home" ve "Titre Obama Türk Gençliği Geliyor " şeklinde sloganlar attı.

Haberin Devamı

TGB’den Obama protestosu



Grup adına basın açıklamasını okuyan TGB İstanbul İl Başkanı İbrahim Okan Özkan, şunları söyledi:

TGB’den Obama protestosu



"Dünyanın dört bir köşesinde, Vietnam’da, Küba’da, Afganistan’da, Irak’ta ve Suriye’de ve daha birçok yerde katliamlar gerçekleştiren ABD’nin Başkanı Barack Obama, G20 Zirvesi nedeniyle Türkiye’ye geliyor. Mazlum milletlere savaş açan ve gittiği her toprağa beraberinde gözyaşı götüren Obama’yı dünyanın en büyük teröristi, ilan ediyoruz ve meydan okuyoruz. Bu zamana kadar milyonlarca insanın kanına giren ve bugün birliğimizi tehdit eden ABD’yi çok iyi tanıyoruz. 2003’de, Süleymaniye’de Türk askerinin başına çuval geçirip, sorgulamaya götüren ABD, bugün açık açık Suriye ve Türkiye’deki bölücü terör örgütlerine destek vermektedir. Sözde demokrasinin insan haklarının bekçiliğini yapan ABD, birliğimizi ve kardeşliğimizi ortadan kaldırmaya çalışmaktadır."

Haberin Devamı

TGB’den Obama protestosu


Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!