TFF'den flaş karar! Samsunspor'un 3 puanı silindi

Güncelleme Tarihi:

TFFden flaş karar Samsunsporun 3 puanı silindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 16:08

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda 3 önemli karar aldı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu bugün İstanbul’da toplandı. Beykoz Riva’da gerçekleştirilen toplantıda FIFA Disiplin Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda Samsunspor Kulübü'ne, futbolcu alacak ihtilafı nedeniyle verilen 3 puan silme cezasının uygulanması kararı alındı. Bu doğrultuda Karadeniz ekibinin bu sezon oynadığı müsabakalar sonucu topladığı puanlardan 3 puan silinecek.

TFFden flaş karar Samsunsporun 3 puanı silindi
3. LİG'DE ŞİKE TEKLİFİ... RESMEN AÇIKLANDI

HALİDE EDİP ADIVARSPOR'UN İDDİASI İÇİN ŞİKE SORUŞTURMASI
Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda Spor Toto Halide Edip Adıvarspor kulübünün başvurusu üzerine, 12 Nisan 2015 tarihinde oynanan Çine Madranspor-Halide Edip Adıvarspor Spor Toto 3. Lig müsabakası öncesi bir futbolcusunun aranarak, müsabaka sonucunu etkilemeye yönelik eylemlerde bulunulduğu iddialarının incelenmesi için dosyayı Etik Kurulu’na sevk etti. Yönetim Kurulu ayrıca şikayetin 6222 Sayılı Kanun çerçevesinde soruşturulması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇINDA KURAL HATASI YOK
TFF Yönetim Kurulu toplantıda ayrıca Beşiktaş A.Ş.’nin 22 Mart 2015 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakasında kural hatası yapıldığı yönündeki başvurusunu reddetti.

SAMSUNSPOR'DAN KARARA TEPKİ: FEDERASYON CAS DAVASINI BEKLEYEBİLİRDİ
Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, TFF'nin FIFA Disiplin Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Samsunspor'a futbolcu alacak ihtilafı nedeniyle verilen 3 puan silme cezası vermesine tepki gösterdi. Zeren, şunları söyledi: "Bu dava nedeniyle Kulüp Başkanı Erkut Tutu ve İkinci Başkan Rüştü Araboğlu ile birlikte bugün İsviçre'nin Lozan kentine geldik. Yarın da mahkememiz vardı. Mahkeme devam ederken maalesef Türkiye Futbol Federasyonu böyle bir açıklama yaptı. Başkan Erkut Tutu defalarca tüm belgeleri federasyona göndermesine, açıklamayı 'mahkeme sonucuna göre yapın' demesine rağmen maalesef bu açıklama yapıldı. Mahkememiz yarın sabah 09.30'da. Mahkeme sonrasında bu cezayı almama durumumuz da var. Ben Ofusu davası, eskiden gelen bir sıkıntıydı. Biz yönetime seçilir seçilmez Ben Ofusu'ya olan borcu ödedik. Ceza alınmıştı ama son olarak dava CAS'a taşınmıştı. Yarın da CAS'ta mahkemesi vardı. Fakat federasyon mahkemenin sonucunu beklemeden cezayı kesti. Üzüntülüyüz. Federasyon mahkeme sonucunu bekleyebilirdi, beklemesi lazımdı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!