Tezkere yanıtı: Onlar hain değil kahramandır

Güncelleme Tarihi:

Tezkere yanıtı: Onlar  hain değil  kahramandır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 22:04

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın, partinin kapalı grup toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart tezkeresi ile ilgili sözlerini eleştirerek, “1 Mart Tezkeresi’nin reddedilmesi bu Meclisin ülkemiz için verdiği en önemli karardır. Cumhurbaşkanı’nın, tezkereye karşı olan, ‘işbirlikçi’ diye suçladığı insanların hepsi kahramandır. Bu bir başarı öyküsüdür” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre Baykal özetle şöyle konuştu:

IŞİD GEÇİCİ DEĞİL

“(Ortadoğu’daki gelişmeler) Vahabiler IŞİD’leşti. IŞİD Ortadoğu’da kalıcı olacaktır. Türkiye’de de İslamcı bir yönetim bulunmaktadır. Ortadoğu’da oluşan Şii hegamonyası IŞİD kadar tehlikeli.

MODERNLEŞMEYİ SAVUNMALIYIZ

(CHP’deki değişim hareketi) ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ sözüne katılıyorum ancak, yeni şeyler diyerek ülkenin kurucu felsefesinin değişmesine de göz yumulamaz. AB hedef olmalı, yeni ittifaklar yapılmaırdır. Değişimden söz ediyorsunuz, ama ayrışma tuzağına düşmemek gerek. PKK’ya karşı olacağız ve Kürt halkının yanında olacağız.

DURUŞUMUZ DOĞRUYDU

Baykal, 1 Mart tezkeresinin görüşüldüğü tarihlerde Başbakan Abdullah Gül’le görüştüğünü ve Gül’ü, “Bu tezkere bizim için olduğu kadar ABD ile ilgili olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Asla kabul edilmemesi gerekir” diye uyardığını belirterek, “O zamanki duruşumuz doğruydu. Olacakları doğru görerek tavrımızı belirledik. Bu duruşu korumamız gerekir” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!