Tezgah durumları

LİGİN zirvesi için çok önemliydi Sivasspor-Trabzonspor maçı. Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş, farkına tam anlamıyla varmasa, hakkını vermese bile.

Son iki maçta kafasını kaldıran, "Ligin deplasman kralı" Trabzon ile bu dönemde iki kayıp yaşayan, "Evinde kral" Sivas’ın "Tamam veya devam" karşılaşmasıydı, 4 Eylül Stadı’ndaki mütevazı cumartesi finali... Eli cebinden çıkmayan hakem Cüneyt Çakır’ın düdük ve kart performansı da çok önemliydi. Tek hatası, Egemen’in ellediği topta penaltıyı kaçırmasıydı.

İlk 20 dakikada 2-0 öne geçti Sivas takımı. İlki kendisini Figo zanneden Serkan sağ kanat semalarından dönerken, Hayrettin’in ortasında rakibinin önüne geçmesi gerekirken sırtını dönen Selçuk’un katkısı; ikincisi de Trabzon takımının toplu halde taç atışını izlediği sırada, Sivas kontratağında Murat Erdoğan-Sezer ortak yapımı Abdurrahman golüyle...

Sivas takımının topu uzun ve yüksek biçimde Mehmet Yıldız’a attığı, Tum, Sezer ve Musa’nın bindirmeleriyle hücum ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçekti. Üstelik bu şişirmelerin ya Petkoviç veya çoğunlukla Bilica tarafından yapıldığı da... Yani Umut gibi yıpratan ile başlamak, "Bunların karşısında gezin, bas, oyala" demek ilk çözümdü. Ama 28. dakikada Sivas’ın yağız delikanlıları arasında ezilip kalan ufak tefek Alanzinho’nun dışarı çıkarılıp, sakat Umut Bulut’un sahaya alınmasıyla mümkün oldu bunu yapmak. İki maçlık mesaisi ile kendisi dahil herkesi kandıran Yattara’nın hiçbir şey yapmadığı maçta, Atı alan Üsküdar’ı geçmişti.

Hak edip başarıyorlar

İlk yarıyı, Trabzon’u uyutmakla geçiren Sivas takımı, 2-0 ile gitti soyunma odasına. İkinci yarı başında Serkan stopercilik oynarken, Hayrettin sağ kanat bindirmesiyle sezon boyu önemli hiçbir maçını kazanamayan Trabzonspor’a üçüncü golü attı.

Sivasspor, dün bir kez daha, iyi takım olduğunu kanıtladı. Herkes tarafından bilinen oyun anlayışının ötesinde kazanma azmini yitirmeyen, maçı sonuna kadar bırakmayan, inatla galibiyet kovalayan bir takım.

Petkoviç’ten Mehmet Yıldız’a kadar tümü, futbolun doğrularını yapmak için iyi niyetli, yoğun konsantre bir çaba içindeler.

Kazanmayı hak ediyor, kazanmayı başarıyorlar.

Herkes merak edip, soruyor, "Bu Sivas şampiyon olur mu?" diye.

Bakmak lazım, tezgah durumlarına...
Yazarın Tüm Yazıları