Tevfik Odabaşı ve Ahmet Gülhan elendi

Güncelleme Tarihi:

Tevfik Odabaşı ve Ahmet Gülhan elendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 12:42

Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ikinci gününde mindere çıkan Serbest Güreş Milli Takımı sporcuları sabah seansında aldıkları yenilgilerle hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

60 kiloda Tevfik Odabaşı ilk turda, 74 kiloda Ahmet Gülhan ikinci turda rakiplerine yenilerek elenirken, 96 kiloda ilk müsabakasını kaybeden Hakan Koç, akşam seansında repesajda mücadele edecek.

Milli Takım'ın en büyük altın madalya umutları arasında yer alan 60 kiloda Tevfik Odabaşı, daha ilk müsabakasını kaybederek elendi. Birinci turda Gürcü Malkaz Kürdiani ile karşılaşan Tevfik Odabaşı, müsabakaya çok iyi bir başlangıç yaparak ilk periyotu 6-0 kazandı. İkinci periyotta kendi oyunuyla rakibine puan kaptıran Odabaşı bu periyotu 1-0 kaybetti. Üçüncü ve son periyotta da arka arkaya teknikler deneyen genç sporcu hiçbirinde başarılı olamayınca periyotu 5-1, mücadeleyi de 2-1 kaybetti. Tevfik Odabaşı, Gürcü sporcunun bir sonraki turda Ukraynalı güreşçiye yenilmesiyle tribüne çıktı.

Haberin Devamı

Serbest Güreş Milli Takımı'nın henüz olimpiyat vizesi alamadığı tek sıklet olan 74 kiloda mindere çıkan takım kaptanı Ahmet Gülhan, ilk turda Macar Gabar Hotus'u 2-1 (2-0/0-1/3-0) yenmeyi başardı. Fakat ikinci turda Azeri Chomsulvara Chomsulvareyev'e 2-0 (0-2/4-6) yenilmekten kurtulamadı. Azeri güreşçinin de üçüncü turda Rus rakibine yenilmesiyle Ahmet Gülhan şampiyonadan elendi.

96 kiloda ilk turu maç yapmadan geçen Hakan Koç da ikinci turda Ukraynalı Georgy Tıvılov karşısında başa baş bir müsabaka çıkarmasına rağmen mağlup oldu. İlk periyotta 1-0 öne geçen Hakan Koç periyotun son saniyelerinde rakibine puan verince 1-1'lik skorla periyotu kaybetti. İkinci periyotta da 2-0 üstünlük sağlayan Ukraynalı sporcu minderden 2-0 galip ayrıldı. Ukraynalı güreşçinin finale yükselmesiyle Hakan Koç bronz madalya için akşam seansında repesajda mücadele etme şansını yakaladı. Hakan Koç repesajdaki ilk müsabakasını akşam seansında Fransız Akesse Vincent ile yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!