TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

Güncelleme Tarihi:

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 16:07

Türk Eğitim Vakfı 2016-2017 eğitim öğretim yılında sekiz ülkede 76 öğrenciye lisans üstü eğitim bursu verecek. Toplam burs miktarı ise 3 milyon doları buluyor. Bu yıl 358 müracaat arasından 76 öğrenci yurtdışı bursu almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim Vakfı (TEV) her yıl birçok yerli ve yabancı eğitim kurumunun desteğiyle yüzlerce öğrenciye yurtdışında burs imkânı sağlıyor. TEV önümüzdeki eğitim yılında da Singapur, Almanya, Fransa ve ABD gibi sekiz ülkede, Türkiye’den 43’ü erkek, 33’ü kadın öğrenciye burs verecek.

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

Bursiyerlerin tanıtım toplantısında konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, yarım asır boyunca yaklaşık 350 bin ulusal ve uluslararası burs verdiklerini belirtti. Yırcalı, “TEV yarım asrı geride bırakıyor. Bu yıl 76 öğrencimiz Türkiye’nin 34 ilinden. Geçtiğimiz yıla göre yurtdışı burslarına müracaat eden kız öğrencilerimizin sayısı yüzde 20 daha arttı. Bu yıl 33 kız öğrencimiz yurtdışı burs almaya hak kazandı. Biz bu öğrencilerimiz için TEV olarak 1 milyon dolar civarından bir fon ayırdık. Bu kaynak iş birliği yaptığımız kurumların desteği ile 3 milyon doları buluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘EN ÇOK ALMANYA’YA ÖĞRENCİ GİDİYOR’

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

TEV Genel Müdürü M.Yıldız Günay da, verilen burslarda uluslararası iş birliğine dikkat çekerek, “Yurtdışı bursları için 358 öğrenci başvurdu. İlk elemelerin ardından 273 aday mülakata alındı ve ardından 76 öğrenci başarılı akademisyenlerin oluşturduğu juri tarafından seçildi. İşletme ekonomiden sekiz; mühendislik, teknik ve temel bilimlerden 53; sosyal bilimlerden 12; tıp alanından 2 öğrencimiz burs almaya hak kazandı. TEV bu bursları verirken, Almanya, Fransa, Singapur hükümetleri ve resmi kurumları ile Danimarka, İtalya, İspanya, Japonya vakıf ve kurumları ile iş birliği içinde çalıştı. En yoğun başvuruyu ise Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) bursları için aldık. DAAD ile 500 öğrencimiz geçtiğimiz yıllarda burs almıştı. Bu yıl da 40 öğrencimiz daha DAAD ile yapılan  iş birliği sayesinde eğitim hayatlarına Almanya’nın önde gelen üniversitelerinde devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

Alman Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Dr. Georg Birgelen ise, Türkiye’deki öğrenciler için eğitimde Almanya’nın en çok tercih edilen üç ülkeden biri olduğunu söyledi. Birgelen, “Almanya; ABD ve İngiltere’nin ardından Türk öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. DAAD sayesinde birçok Türk öğrenci Almanya’da eğitim alıyor. Son yıllarda Erasmus ile Alman öğrencilerin de Türkiye’de sayılarının arttığını görüyorum. TEV’e iş birliği ve çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

‘TÜRK ÖĞRENCİLER FRANSIZ KÜLTÜRÜNÜ TANIYACAK’

Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ise, Türkiye ile aralarındaki akademik işbirliğini güçlendirmek için çalıştıklarını söyledi:

Haberin Devamı

“Fransa Büyükelçiliği olarak beş Türk öğrenciyi Fransa’nın çeşitli şehirlerinde eğitim almaları için TEV iş birliği ile burs vereceğiz. Bu öğrenciler orada Fransız kültürünü yakından tanıyacak ve her ne kadar İngilizce eğitim alacak olsa da Fransızcalarına da geliştirebilecek.”

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

YALE’DE SİYASET BİLİMİ
Celil Işık (Bursiyer): Bulgaristan göçmeni işçi emeklisi bir ailenin çocuğuyum. Ailem 1989’da Türkiye’ye göç etti. Onlar sıfırdan bir hayat inşa ettiler ve bize eğitim alabileceğimiz fırsatı yarattılar. Yale Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Eğitimi alacağım. TEV ve destek olan tüm kuruluşlara teşekkür ederim.

Haberin Devamı

TEV’den 3 milyon dolarlık yurtdışı bursu

ALMANYA’DA HUKUK
Çiğdem İleri (Bursiyer): Öğretmen bir baba hemşire bir annenin kızıyım. Almanya’da hukuk eğitimi alacağım. TEV’in manevi gücünü hep arkamda hissedeceğim. TEV’e destekleri için çok teşekkür ederim.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!