TEV'den 50 yılda 250 bin gence burs

Güncelleme Tarihi:

TEVden 50 yılda 250 bin gence burs
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 20:26

VEHBİ Koç önderliğinde 4 Mayıs 1967’de kurulan, en önemli sivil toplum kuruşlarından Türk Eğitim Vakfı (TEV) 50’nci yılını Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde kutladı.

Haberin Devamı

Törende yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ve seslendirmesini Cem Yılmaz’ın gönüllü olarak yaptığı kamu spotu reklam filmi gösterildi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, gönderdiği yazılı mesajda “Bundan sonra da fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi için tüm gayretlerimizle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Koç, “TEV 50 yıldır büyümesini devam ettirerek Türkiye’nin eğitim vakfı haline gelmiştir. Daha fazla genci destekleyerek, onların ve toplumun umudunu besleyip, daha fazlasını yapmak için azmedeceğiz. Biliyoruz ki, bilgiyle donattığımız gençler, yarınların aydınlığı olacak” mesajını iletti.

‘Geleceğin Adı Umut Olsun’ kamu spotuyla daha fazla burs desteği sağlayacaklarını söyleyen TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı da şöyle konuştu: “50 yıldır ülkemizin yetenekli ve başarılı gençlerinin eğitimleri için burs veriyoruz. 2 bin kadarı yurtdışında olmak üzere 250 bin burs sağladık ve sağlayacağız. Ülkemizin gelişmesine hizmet etmek, eğitimle çağdaş ve aydınlık yarınlara katkıda bulunmak için yeni fikirler üretiyoruz. Türkiye’nin demokrasisine, eğitimine, gencine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

50 YILDA YAPILANLAR

1736 yurtdışı bursu, 230 bin 628 yurtiçi bursu, 17 ilköğretim okulu, 3 Anadolu lisesi, 3 öğrenci yurdu, 1 çok amaçlı toplum merkezi, 1 çıraklık eğitim merkezi, 1 kütüphane, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!