TEV 52 öğrenciye burs veriyor

Güncelleme Tarihi:

TEV 52 öğrenciye burs veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2008 15:03

Türk Eğitim Vakfı (TEV) 52 üniversite öğrencisine üstün başarı bursu verecek. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç “ Üstün başarı bursunu kazanan gençlerden beklentilerimiz yüksek olup, hepsinin gelecekte başarılarıyla adından söz ettireceğine inanıyoruz. Bu gençlerimiz öğrenimlerini tamamladıktan sonra, hızlı adımlarla ilerleyerek ülkemizin seçkin kurumlarında veya siyaset alanında önemli görevler üstlenecek ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de geleceğin liderlerinin desteklenmesi amacıyla ilk defa 2007 yılında uygulamaya konan TEV Üstün Başarı Bursunu 2008-2009 öğretim yılında almaya hak kazanan 52 öğrenci bugün düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

ÖMER KOÇ: “160 BİN ÖĞRENCİYE BURS VERDİK“

TEV Başkanı Ömer Koç, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada burslar hakkında şu bilgileri verdi:

“TEV şimdiye kadar yurt içinde yaklaşık 160 bin öğrenciye, yurt dışında da bin 200 öğrencinin öğrenimi için burs verdi. Ayrıca 22 eğitim kurumu yaptırarak Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. 2008-2009 öğretim yılında da sekiz bin öğrenciye yurtiçi burs, 87 öğrenciye ise yurtdışı yüksek lisans bursu verecektir”

“YENİ AÇILIMLARA İHTİYAÇ VAR“

Ömer Koç, konuşmasında ülkelerin planlarını ve stratejilerini yaparken sadece kendi hedeflerini değil, tüm insanlığa katkıyı ve küresel değerleri göz önüne alarak insanlığa da hizmeti esas aldıklarını vurgulayarak, “ Ülkemizin geleceğinde de çok önemli rol alacak gençlerin dünyayı algılayışları ve temel anlayışları, büyük oranda, eğitim gördükleri yıllarda oluşmaktadır. Doğal olarak gençlerimizin bu kazanımlarının, kendilerinin ve özellikle ülkemizin geleceği üzerinde, değiştirilmesi çok zor ve kalıcı etkileri olmaktadır. Bu düşüncelerinin ışığı altında Yönetim Kurulu olarak TEV’in geleceğe yönelik çalışmalarında yeni açılımlara ihtiyacın aşikar olduğunu görüyoruz”

“TEV’İN MİSYONU İLK GÜNKÜ KADAR DOĞRUDUR"

Yaptıkları tespitleri de sıralayan Ömer Koç “TEV’in misyonu ilk günkü kadar doğrudur. Ancak TEV ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri göz önüne alarak Atatürk Türkiye’sinin ihtiyacı olan gençlerin yetişmesi için yeni uygulamalara geçmelidir. Bu başarılı gençlerden önemli bir kısmını üniversiteyi bitirdikten sonra değil, üniversiteye girişte kazanmalı, onları TEV ailesine dahil ederek çağdaş bir anlayışla eğitim görmeline olanak sağlamalıyız. Bu, temel prensiplerimizden olan Atatürk ilke ve inkilaplarının da gereğidir” diye konuştu.

Koç konuşmasının son bölümünde bağışçılara teşekkür ederek “Bugün, Türk Eğitim Vakfı’nı yücelten ve bugünlere getiren ve ülkenin geleceğini yaygın ve kaliteli eğitimde gören değerli bağışçılarımızın gurur günüdür.Menkul ve gayrimenkul varlıklarını Vakfımıza bağışlayarak ülkenin eğitimine büyük hizmet eden bu hayırseverlere şükranlarımızı sunarım” dedi.

52 BURSİYERİN 20’Sİ BOGAZİÇİ’NDE, 21’İ İSE MÜHENDİSLİK OKUYOR

TEV Üstün Başarı Bursunu kazanan 52 öğrencinin 20’si Boğaziçi Üniversitesi’nde,7’si İstanbul Üniversitesi’nde,5’i Bilkent Üniversitesi’nde,4’ü ODTÜ’de,4’ü Sabancı Üniversitesi’nde 3’ü Hacettepe Üniversitesi’nde,3’ü Koç Üniversitesi’nde,3’ü Galatasaray Üniversitesi’nde 2’si Mimar Sinan Üniversitesi’nde 1’i de Ankara Üniversitesi’nde öğrenim görüyor. Bursiyerlerin 21’i mühendislik, 10’u tıp, 8’i idari bilimler,5’i hukuk, 4’ü temel bilimler,2’si sosyal bilimler ve 2’si de sanat alanında okuyor.

22’Sİ ÖSS’DE İLK 100 İÇİNDE

Verilen bilgiye göre, TEV Üstün Başarı Bursu ÖSS Puanı, diploma notu,ara sınıftaki not ortalaması ve kompozisyon yazımından alınan notlar ile gerekli şartları sağlayan ve liderlik özellikleri taşıyan öğrenciler arasından öğretim üyelerinden oluşan bir mülakat komisyonu tarafından seçildi. 13’ü Ankara’da ve 39’u İstanbul’da öğrenim görmekte olan öğrencilerin 22’si ÖSS’de ilk 100, 21’i ilk 500 ve 5’i de ilk 1000 içinde yer alıyor. Bursiyerler Türkiye’nin değişik 30 ilinden geliyor.

Burs almaya hak kazanan öğrencilerin her birine 2007-2008 öğretim yılında dokuz ay süresince toplam sekiz bin YTL burs ödemesi yapılırken, 2008-2009 öğretim yılında ise her bir öğrenciye 8 bin 325 TL burs verilecek ve başarılı olanların bursları yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde de devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!