Testi böyle izledi

Güncelleme Tarihi:

Testi böyle izledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 00:15

Nükleer faaliyetleri ve balistik füze testleriyle ABD, Güney Kore ve Japonya’nın tepkisini çeken Kuzey Kore bu kez de ‘yüksek itiş güçlü’ roket motoru denedi. Testi Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un da denetledi.

Haberin Devamı

KUZEY Kore, “devrim niteliğinde buluş” olarak nitelendirdiği yeni nesil roket motorunun başarıyla test edildiğini duyurdu. Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) haberine göre, yüksek itiş gücüne sahip yeni nesil roket motorunun denemesi, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un katılımıyla Sohae fırlatma tesisinde yapıldı. Törende yaptığı konuşmada denemeyi “tarihi öneme sahip büyük bir olay” şeklinde tanımlayan Kim, yeni motorun Kuzey Kore’nin uzay programı için “devrim niteliğinde bir buluş” olduğunu belirtti.

UZAY PROGRAMI

Bu buluşun ülkenin roket sanayisinde “18 Mart Devrimi” olarak anılacağını ileri süren Kim, “Tüm dünya, bu buluşun ne derece önemli ve büyük bir başarı olduğuna yakında şahitlik edecektir” dedi. KCNA’nın haberinde, yeni nesil roket motorunun, Kuzey Kore uzay ve uydu fırlatma programlarında kullanılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Testi böyle izledi

 O ZİYARETE DENK GELDİ

Test, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Çin’i ziyaretine denk geldi. Bakan Tillerson, önceki gün Çinli mevkidaşı Vang Yi ile görüşmüştü. Tillerson, iki tarafın Pyongyang’ın nükleer programının durdurulması noktasında birlikte çaba harcama konusunda anlaştığını ifade etmişti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!