Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Test Clinton Raporu’nu ne kadar biliyorsunuz

    Hürriyet Haber
    20.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme: 20.09.1998 - 00:01

    Dünyada herkes Monica Lewinsky'nin iç çamaşırlarından, Bill Clinton'ın purolarından, birbirlerine verdikleri hediyelerden, karşılıklı okudukları şiirlerden söz ediyor. Özel Savcı Kenneth Starr'ın kamuoyuna açıklanan raporu, bir ABD Başkanı'nın özel yaşamı konusunda inanılmayacak kadar çok bilgi veriyor. İnternet'e site, gazetelere dizi, dergilere ek olan bu porno rapordaki ayrıntıları iyi hatırlıyor musunuz acaba? İşte İngiliz The Guardian Gazetesi, bunu ölçebilmeniz için bir test hazırladı...

    1 Bill Clinton 40 yaşını devirdikten sonra ne yapmaya çalıştı?

    a. Günlük tutmaya başladı.

    b. Kolesterolünü düşürmek için rejim yapmaya başladı.

    c. Karısını aldatmaktan vazgeçti.

    d. Golfteki becerisini arttırmaya koyuldu.

    2 Monica Lewinsky verdiği ifadeye göre, Başkan'ın hangi yönünden etkilendi?

    a. Şiire duyduğu sevgi.

    b. Ağzı.

    c. Demokratik ilkeleri.

    d. Enerjisi.

    3 Özel Savcı Kenneth Starr bu göreve başladığında aslında Clinton'ların Arkansas eyaletindeki emlak yolsuzluğuyla ilgileniyordu. ‘‘Whitewater skandalı’’ denilen bu skandal Starr'ın raporunda kaç kere geçiyor?

    a. 1-5.

    b. 6-10.

    c. 11-20.

    d. 21-30.

    e. 30'dan fazla.

    COĞRAFYA

    4 Aşağıdaki odalardan hangisi ilk cinsel karşılaşma sırasında kullanılmadı?

    a. George Stephanopoulos'un odası.

    b. Leon Panetta'nın ofisi.

    c. Başkan'ın özel yemek odası.

    d. Oval Ofis.

    5 Başkan niçin 29 Mart 1996'da Monica Lewinsky'yi Beyaz Saray Tiyatrosu'na çağırdı?

    a. Çünkü Kelsey Grammer, Walt Whitman'ın şiirlerini okuyarak bir resital veriyordu.

    b. Çünkü kalabalıkta kimse onlardan kuşkulanmayacaktı.

    c. Çünkü Hillary Atina'daydı.

    d. Çünkü Monica'ya ‘‘tiyatroda yapmak beni kızıştırıyor bebeğim’’ demişti.

    6 Kocası ve Monica Mayıs-Aralık 1996 arasında telefonda seks yaparken Hillary neredeydi?

    a. Denver.

    b. Prag.

    c. Budapeşte.

    c. Las Vegas.

    e. Hepsinde birden.

    7 Beyaz Saray'ın iki aşığı genelde nerede buluşuyorlardı?

    a. Washington Anıtı'nda.

    b. Oval Ofis'in dışındaki holde.

    c. Lincoln Anıtı'nda.

    e. Monica'nın annesinin Watergate'deki dairesinde.

    8 Niçin Clinton ile Monica hep koridorda buluşuyorlardı?

    a. Çünkü o holde John F. Kennedy'nin dünyanın en güzel kadınlarını baştan çıkardığı bir divan var.

    b. Çünkü penceresi yok.

    d. Çünkü yerde kalın yumuşak tüylü bir halı var.

    e. Çünkü Başkan etrafında eski başkanların portreleri varken seks yapmaktan zevk alıyor.

    9 Başkan ve stajyer kız Başkan'ın özel çalışma odasında ne yaptılar?

    a. Başkan'ın kurbağa koleksiyonuyla oynadılar.

    b. Chris de Burgh'un ‘‘Lady In Red’’ müziğiyle dansettiler.

    c. Yatak sohbeti yaptılar.

    d. Şiir okudular.

    UYGUNSUZ İLİŞKİ

    10 Clinton'ın ilişki teklif etme tarzı nasıldı?

    a. Romeo ve Juliet'ten bir dize söylemek: ‘‘Kullanmaya kıyamayacak kadar zengin bir güzellik!’’

    b. Oval Ofis'in ışıklarını söndürmek.

    c. Monica'nın elinden tutarak şefkatle banyoya götürmek.

    d. Mahrem yerlerini sergilemek.

    11 Başkan'ın tutkusunu tam olarak tatmin etmemesinin nedeni neydi?

    a. Yakalanma korkusu.

    b. Hillary korkusu.

    c. Chelsea'ye duyduğu sevgi.

    d. Özsaygı.

    e. Bir diz sakatlığı.

    12 Başkan ne zaman uykuya daldı?

    a. Başkan Yardımcısı Al Gore'la yemek yerken.

    b. Chelsea'nin oynadığı müsamereyi seyrederken.

    c. Banyoda bir gece yarısı randevusundan sonra.

    d. Telefon seksi sırasında.

    e. Monica eğitim politikası konusundaki fikirlerini paylaştığı zaman.

    13 Ünlü puro randevusundan sonra Başkan ne dedi?

    a. Bir kadın yalnızca bir kadındır ama bir puro...

    b. İnşallah bu kaçak Küba purosu değildir canım.

    c. İçimi hiç fena değil.

    d. Mutluluk Hamlet marka bir purodur.

    İLETİŞİM

    14 Monica Başkan'la konuşurken ona nasıl hitap ediyordu?

    a. Sayın Başkan.

    b. Sonradan Görme Herif.

    c. Yakışıklı.

    d. Baba.

    15 Temmuz 1997'deki bir randevularında Başkan Monica'ya ilişkilerinin uzun vadeli geleceği konusunda endişeleri olduğunu söyledi. Çünkü:

    a. Babası olacak kadar yaşlıydı.

    b. Hillary ilişkilerinin farkına varmıştı.

    c. İleri yaşlarda erkekler günde 25 kere tuvalete çıkmak zorunda kalırlardı.

    d. Monica ne golften hoşlanıyordu ne de kurbağalardan.

    16 Monica Washington Post'a verdiği Sevgililer Günü mesajına nasıl imza atmıştı?

    a. Kiddo.

    b. Pizza kızı.

    c. M.

    d. Juliet.

    17 Clinton Monica'yla vakit geçirmekten hoşlandığını söylemişti. En çok neye gülüyorlardı?

    a. Hillary'nin Atina'da oluşuna.

    b. Hillary ilişkilerini farkederse yüzünün alacağı şekle.

    c. Başkan Mandela'nın illa telefonla Clinton'a ulaşmaya çalışmasına.

    d. ‘‘Özel ilişki’’ konusundaki safça inanca.

    e. Monica'nın pantolonun fermuarını indirmekteki beceriksizliğine.

    ÇOK İYİ BİLENLER İÇİN

    (Bu soruların puanı diğerlerinin iki katıdır.)

    18 Monica Başkan'dan kendisine hangi işi bulmasını istedi?

    a. Pizza kuryeliği.

    b. First Lady'lik.

    c. Başkan'ın Uçuk İşlerden Sorumlu Başdanışmanlığı.

    d. Gece vardiyasında telefon operatörlüğü.

    19 Monica'nın psikologu Dr. Irene Kassoria hastasına ne tavsiye etti?

    a. İşyeri aşklarının kötü bir fikir olduğunu.

    b. Clinton'dan telefon faturalarını ödemesini istemesini.

    c. Öyküsünü National Inquirer Gazetesi'ne satmasını.

    d. Bütün arkadaşlarına ilişkiyi anlatmasını.

    İŞTE CEVAPLAR

    Aşağıda doğru cevaplar yer alıyor. Her doğru cevaba bir puan verin. 18 ve 19'uncu sorulara doğru cevap verdiyseniz ikişer puan verin. İyi şanslar.

    1. c, 2. d, 3. a, 4. d, 5. c, 6. e, 7. b, 8. b, 9. c, 10. d, 11. f, 12. d, 13. c, 14. d, 15. c, 16. c, 17. e, 18. c, 19. a

    SONUÇLAR

    0-2

    Umutsuz bir vakasınız. En iyisi mahkemeyi beklemeden görevinizden istifa edin.

    3-9

    Yeterli değil. Televizyona çıkıp özür dileyin.

    10-14

    Fena değil. Özel Savcı Starr'ın yanında iki haftalık staj kazandınız.

    15-18

    İyi çalışmışsınız. Sizi Meclis'teki soruşturma komisyonlarından birine alalım.

    19-21

    Mükemmel! Sizi Kenneth Starr'ın yerine Özel Savcı atayabiliriz.

    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNANLAR

      Sayfa Başı