Teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinledi sonra kendisi de teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

Teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinledi sonra kendisi de teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 16:12

Teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinledi sonra kendisi de teslim oldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - SİİRT Pervari Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde, devam eden 'Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01' Operasyonu'nda, en yakın askeri birliğe yönelen 'Sözde' Besta cephesi Hareketli Takım Komutanı'Resul Guyi' kod adlı Orhan Bİlen, dün akşam saatlerinde silahsız, teçhizatsız ve sivil kıyafetli olarak Doğan Ana Üs Bölgesine teslim oldu. Teslim olan terörist ifadesinde teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinlediğini, bunlardan etkilendiğini söyledi.  

ÜS BÖLGESİNE TESLİM OLMA ANI 
Siirt 3. Komdando Tugay Komutanlığı, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komdando Tugay Komutanlığı ve Siirt Jandarma Komutanlığı tarafından, Siirt Pervari Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde 12 Haziran 2017 tarihinden itibaren devam eden 'Şehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01' Operasyonu'nda, operasyon bölgesinde teslim olan teröristlerden etkilenen ve bölgeden kaçarak en yakın askeri birliğe yönelen 'Sözde' Besta cephesi Hareketli Takım Komutanı 'Resul Guyi' kod adlı Orhan Bilen, dün akşam saat 20.50 sularında silahsız, teçhizatsız ve sivil kıyafetli olarak 23. Motorlu Piyade Alay Komutanlığının konuşlu olduğu Doğan Ana Üs Bölgesine teslim oldu

TESLİM OLAN TERÖRİSTLERE YÖNELİK HABERLERİ RADYODAN DİNLEDİ SONRA KENDİSİ DE TESLİM OLDU 
Teslim olan terörist ilk ifadelerinde; geçtiğimiz günlerde Yazlıca (Herekol) Dağı operasyonunda teslim olan teröristlere yönelik haberleri radyodan dinlediğini, bunlardan etkilendiğini, güvenlik kuvvetlerinin teslim olan teröristleri öldürdüğüne yönelik propagandasının artık öneminin ve inandırıcılığının kalmadığını ifade ederek devletin şefkatine sığındığını ve örgütün zulmünden kaçtığını belirtti.

25 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 
Operasyonda bugüne kadar toplam; 11’i sağ, 14’ü ölü olmak üzere toplam 25 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

İKMAL YOLLARI KESİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; bölgede kararlılıkla devam ettirilen operasyonların neticei vermeye başladığı, terör örgütü tarafından kendi başına çaresiz bir halde dağlarda, mağaralarda bırakılan teröristlerin ikmal yollarının da kesildiği, aralıksız devam ettirilen operasyon ve kontrollerle hareket dahi edemez duruma getirildiği belirtildi. Kaçınılmaz sonlarının sadece ölüm olduğunu anlayan terör örgütü mensupları birer birer teslim olmaya başladıkları, teslim olan teröristlere işlemiş oldukları suç her ne olursa olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve asil personeli tarafından ilk andan itibaren gösterilen tutum ve davranışlar da teröristlerin korkmadan devlete sığınmalarında etken rol aldığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!