Dünya bekliyordu, Yeni Tesla'lar bu sabah ortaya çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Dünya bekliyordu, Yeni Teslalar bu sabah ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 08:21

Türkiye saatiyle 08:00 sularında Tesla'nın patronu Elon Musk sahneye çıktı; Tesla'nın yeni model arabası Tesla Roadster ve dünyanın dört gözle beklediği elektrikli kamyonu ilk kez görüntülendi. Musk'a göre Tesla Roadster şimdiye kadar yapılmış dünyanın en hızlı seri üretim arabası.

Haberin Devamı

Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadarki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" diye konuştu. Dört kapılı otomobilin üretimine 2020'de başlanması hedefleniyor. Musk, bu aracın fiyatı konusunda da bilgi vermedi.



Dünya bekliyordu, Yeni Teslalar bu sabah ortaya çıktı


TESLA'DAN ELEKTRİKLİ KAMYON: TESLA SEMI TRUCK

Tesla'nın elektrikli kamyonu 'Semi Truck', ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen etkinlikle görücüye çıktı. Tesla CEO'su Elon Musk, gecede sahne alarak yeni otomobili tanıtımına " Çok çabuk hızlanan, İnanılmaz bir araç yapmak istedik" sözleriyle başladı.

Dünya bekliyordu, Yeni Teslalar bu sabah ortaya çıktı

Haberin Devamı

Tesla Semi Truck, yüklü değilken 0-100 kilometre hızlanmayı 5 saniye gibi kısa bir sürede gerçekleştirebiliyor.

Aracın yüklüyken bu hıza 20 saniyede ulaşabileceği belirtiliyor. Tesla, tam dolum ile 800 kilometre menzile sahip olan aracın aktarım parçaları için 1 milyon kilometre garantisi veriyor (Dünya çevresinde 40 turdan fazla)

Dünya bekliyordu, Yeni Teslalar bu sabah ortaya çıktı

Musk ayrıca aracın 40 dakikalık bir şarj ile 640 kilometre gidebileceğini de söyle. Tesla, yeni elektrikli kamyonu Semi Truck'ı Twitter hesabından tanıtırken 'Bugatti Chiron'dan daha aerodinamik olduğunu açıkladı.

Dünya bekliyordu, Yeni Teslalar bu sabah ortaya çıktı

2019 yılında piyasaya sürülecek elektrikli kamyonu almak isteyenlerin 5 bin dolar rezervasyon bedeli ödemesi isteniyor. 'AutoPilot' özelliğiyle gelecek olan Semi Truck, bu sayede şeridini koruyacak ve sürücüye fren yardımı yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!