TESK'ten ADAPTESK projesi ile esnafa eğitim desteği

Güncelleme Tarihi:

TESKten ADAPTESK projesi ile esnafa eğitim desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 10:31

TESK'ten ADAPTESK projesi ile esnafa eğitim desteği

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2015'ten itibaren 8 ilde uygulanan ve  sonuçları diğer 73 ilde yaygınlaştırılacak olan ADAPTESK Projesi'nin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda 23 aylık süreçte 23 binden fazla esnaf ve sanatkara eğitim imkanı sunulduğu belirtildi. Modelin sürdürülebilmesi için teşkilat yapısı güçlendirilirken, 'Güçlü esnaf, güçlü teşkilat' şiarıyla 2023-2030 vizyonunu öne çıkaran strateji dökümanı hazırlandığı kaydedildi.
ADAPTESK Projesi kapsamında 27 Mayıs Cumartesi Şanlıurfa'da, 29 Mayıs Pazartesi Gaziantep'te, 31 Mayıs Çarşamba Mersin'de, 8 Haziran Perşembe Manisa'da, 10 Haziran Cumartesi Bursa'da, 19 Haziran Pazartesi Erzurum'da, 21 Haziran Çarşamba Ordu'da karar vericiler, yerel yönetimler, yerel ekonominin liderleri, Esnaf-Sanatkâr Odaları Birlikleri (ESOB), STK'lar, meslek kuruluşları ve yerel ulusal-uluslararası projelerin yöneticileri ile bir araya gelineceği kaydedildi. Söz konusu 7 ayrı toplantıya ev sahibi olan ilin dışında çevre illerin de ESOB'ları da toplantıya katılacak. Böylece gelecek bir ay içinde 30'u aşkın birliğin, onlarca kamu-özel sektör temsilcilerinin, STK temsilcileri ve basın mensuplarının katılımının gerçekleştirileceğı 'Yerel Ekonominin Liderleri ve sosyal Ortaklar Buluşması' aracılığıyla ADAPTESK projesince elde edilen kazanımların ülke geneline yaygınlaştırılmasının sağlanacağı öne sürüldü. Bu amaçla  sosyal ortaklardan sürece destek vermesi istenecek. 
ESOB'lara bağlı olarak kurulan eğitim merkezlerinin güçlendirilmesi ile ülke genelinde 2 milyon esnaf-sanatkarın yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanları ile dünya ile rekabet gücünün artırılması hedefleniyor. TESK tarafından yürütülen ADAPTESK projesi ile geçtiğimiz 23 ay içinde 23 binden fazla esnaf ve sanatkara eğitim imkanı sunulduğu, bu kazanımları ülke genelinde yaygınlaştırmak için bir eğitim modeli yaratıldığı, modelin sürdürülebilmesi için teşkilat yapısının güçlendirildiği, 'güçlü esnaf güçlü teşkilat' şiarıyla 2023-2030 vizyonunu öne çıkaran strateji dökümanı hazırlandığı kaydedildi.
ADAPTESK PROJESİNİN KAZANIMLARI 
"Temmuz 2015-Haziran 2017 tarihleri arasında, toplam bütçesi  6.530 . 552 Avro olan; ADAPTESK Projesi kapsamında; Eğitim alanında 6000'i kadın olmak üzere 23 binden fazla esnaf ve sanatkâra eğitim imkânı yaratıldı. 150 eğitmen-usta öğretici 1700 gün süren 800'den fazla eğitimlerde 18'i genel, 17'si mesleki konular işlendi. Esnaf ve Sanatkârlar toplamı 6800 saati bulan girişimcilik, satış-pazarlama, kişisel gelişim alanlarında bilgi ve beceri sahibi oldu. Başta tekstil, yiyecek içecek üretim-satış, turizm-ağırlama, sağlık-güzellik hizmetleri, elektrik, metal-makine, ulaşım alanları olmak üzere 5000 civarında kişiye beceri geliştirme eğitimi verildi. 'www.adaptesk.org'daki ADAPTESK Öğrenme Portali aracılığıyla 11 genel, 5 mesleki alanda uzaktan öğrenme imkanı yaratıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!