TESKİ'den Kapaklı'ya 25 milyon liralık yatırım 

Güncelleme Tarihi:

TESKİden Kapaklıya 25 milyon liralık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 19:38

TESKİ'den Kapaklı'ya 25 milyon liralık yatırım 

Haberin Devamı

Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kapaklı ilçesinde içme suyu kanalizasyon ve yağmur hattı temeli törenle atıldı.

Kapaklı Eski Belediye Meydanında gerçekleşen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkan Nazmi Çoban, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ile davetliler katıldı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, tesisin sözleşme bedelinin 25 milyon 785 bin lira olduğunu belirterek, "Nüfus artışına bağlı olarak 2050 yılı su ihtiyacını karşılamak amacıyla mahallelerimize dört adet betonarme gömme içme suyu deposu yapılacaktır. Mevcut depolar arasında isale hatları yapılarak depoların kullanım ömrü artırılacaktır. Bu çerçevede Cumhuriyet mahallesinde bulunan mevcut depo ile İsmetpaşa Mahallesi'ndeki depo arasında 2.586 metre 400 milimetrelik PE isale hattı yapılacaktır. Ayrıca Cumhuriyet Mahallesi mevcut depo ile Pınarça 2 bin metreküp depo arasında 2.863 metre 315 milimetrelik PE isale hattı da yapılacaktır. İhale kapsamında üç adet içme suyu terfi merkezi de yapılması planlanıyor. İlçe genelinde sekiz adet su kuyusu açılması planlanmış olup iki adet su kuyusu çalışmaları şimdiden başlamıştır. 8 adet motopomp ve iki adet içme suyu sondaj kuyu binası yapılması planlanmıştır. Pınar bulvarı, Saray caddesi ve Erbay Caddesi üzerinde muhtelif çaplarda 5 bin 700 metre yağmursuyu şebeke ve kollektör hatları yapılarak, Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinin yağmursuyu sorunu çözülecektir. Bugüne kadar TESKİ'nin Kapaklı'da 13 tamamlanan işi varken, bunların yatırım bedeli ise 17 milyon TL'dir. Devam eden işler 4 adet olmak üzere yatırım bedeli 30 milyon 577 bin 098 TL'dir. Temelini attığımız yatırım ile birlikte TESKİ'nin Kapaklı'daki yatırım hacmi 47 milyon 589 bin 70 TL olmuştur. Kapaklı halkından sabır bekliyoruz. Yatırımların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Programda Devlet Su İşleri yetkililerine de seslenen Başa,"Kapaklı'nın şebekesini yapıyoruz ve kuyularını açıyoruz. Kapaklı'nın su problemini çözecek asıl proje Saray-Ayvacık içme suyu göletidir. Bitti fakat tüm çabalarımıza rağmen bugüne kadar Kapaklı'yaSaray'dan bu baraj suyunu getirecek olan isale hattı arıtma tesisinin bugüne kadar ihalesi yapılmadı. Biz Ayvacık suyunu Kapaklı'ya istiyoruz. Kuyulardan sizi kurtarmak istiyoruz" diye konuştu. 

MANDALI: TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı törendeki konuşmasında, "Kapaklı hemşerilerim öncelikli olarak 2009 yılından beri uğraşıyoruz ve en sonunda bunun adı beraat, bunun adı hükmün açıklanması, geriye bırakılmasıdır. Bu siyasete devam demektir. İrfan Mandalı ve ekibi için hepimize beraat ve hükmün açıklanması hayırlı uğurlu olsun.Ben burada geçmiş olduğumuz bir önceki Cuma günü yargı tarafından beraat eden ve hükmün açıklanması geriye bırakılan konu ile ilgili başta yargıya teşekkür ediyorum. Hayırlısıyla siyasette 2004 yılından beri beni bu uğurda hiçbir zaman yalnız bırakmayan desteğini esirgemeyen Kapaklı hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah 2019 yılı itibari ile dördüncü dönemde de beraber bir şekilde temellerimizi atacağız. Çünkü biz alnımız ak yüzümüz pak kimsenin cebinde elimiz yok. Buradaki yapmış olduğumuz işlerle ilgili Kapaklı'ya adanmış olan Kapaklı'yı seven bir Kapaklı Belediye Başkanı var ki o da İrfan Mandalı oda sizin arkadaşınız" dedi. 

İlçedeki yatırımları anlatan Mandalı, "Hani bizim o 41 kere maşallah projeleri nerede?' diyen bazı siyasi yanlı arkadaşlarımız var.İsmetpaşa parkını bitirdik ve ihaleye verdik. İşletmecisini mahkeme yoluyla çıkartıp biz işleteceğiz. Kapalı spor salonu ile ilgili projemizi bakanlığa sunduk. Kapalı Pazar alanının da ihalesi bitti, 5 milyonluk yatırım Haziran yada Temmuz ayında işletmeye çıkacak. Cumhuriyet mahallesinde engelli yaşam merkezini ve yaşlı bakım evini yapacağız. İki hizmeti bir arada yürüteceğiz. İkiz göller projesi için alanı 25 yıllığına Orman Bakanlığından kiraladık ve ihaleye çıkartacağız. Kapalı yüzme havuzu için Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdi, önümüzdeki günlerde bu yüzme havuzunun da temelini atacağız. Bunu yapmamız gerekiyor.Kapaklı'ya en az iki üç katlı Kapalı otoparkında temelini atacağız. Kapalı spor salonun da ihalesini yaptık. Maalesef dere ıslahı projesinde bir arpa boyu yol alamadık. Vatandaşlarımızın derelerimizle ilgili büyük beklentisi var" diye konuştu. 

'CANLI BİR ŞEKİLDE ÖLÜMÜ BEKLİYORLAR'
Kapaklı ve Çerkezköy arasında yapılması planlanan termik santral konusuna da değinen Mandalı, "Afşin ve Çatalağzı'na gittik. İnsanlara bir dokunduk bin ah işittik. Onlara böyle  birtane termik santral demişler. Şuan 7 tane termik santralleri var. Canlı bir şekilde ölümü bekliyorlar. Orada yaşayanların yüzde 85'i kanserle mücadele ediyor. O yüzden buradaki vatandaşlarımız 500 dekarlık alanla kandırmaya çalışıyorlar. Sonra giderek artacak. Biz göç alırken göç vermeye başlayacağız. Enerjiden yanayız ama dünya teknolojisinden yanayız. Bu teknolojinin Kapaklıya Çerkezköy'e gelmesinden yanayız. İnsanları kanserden arındıralım. Milli dediniz yüzde 80 civarında dışarıdan ithal kömür geliyor. Hani bizim milliliğimiz ne oldu" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!