TESK: Kar lastiği aceleye getirildi

Güncelleme Tarihi:

TESK: Kar lastiği aceleye getirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 00:00

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafikte ticari araçtan çok özel araç olduğunu belirterek, kar lastiğiyle ilgili genelgenin aceleye getirildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Kar lastiği genelgesinin aceleye getirildiğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Trafikte ticari araçtan çok özel araç var. Şu an için yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik fiyatları artacağı gibi piyasanın da ekonomik dengesi bozulacaktır” dedi.
12 Kasım’da yürürlüğe giren, ticari araçlara kar lastiği takılması zorunluluğuyla ilgili genelgenin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Palandöken, şunları söyledi:
“Şehiriçi veya şehirlerarası yollarda ticarilerden daha çok, özel ve kamuya ait araçlar var. Antalya’da, İzmir’de başka, doğuda ise bambaşka hava şartları yaşanmaktadır. Antalya’da insanlar şu an denize giriyor, ceket bile giymiyor. Antalya’da şehiriçi çalışan sürücüye kar lastiği soramazsınız. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlarda zaten kar lastiği kullanılıyor. Ancak yönetmelikte eksiklikler var. Zincir takılacak ve takılamayacak araçlar var. Her ticari araca kar lastiği takmak mümkün değil. TIR’ların arkasında dorseler var, bunlara kar lastiği konulamaz. Araçların taşıyıcı kısımlarında kullanılmalı. Öte yandan kış lastiği diye bir şey yok. Aslında kar tipi lastik var. Bunun da ayırt edilmesi gerekli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!