TESK Genel Başkanı Palandöken: Kermesler denetime tabi tutulmalı

Güncelleme Tarihi:

TESK Genel Başkanı  Palandöken: Kermesler denetime tabi tutulmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 12:52

TESK Genel Başkanı Palandöken: Kermesler denetime tabi tutulmalı

Haberin Devamı

ANKARA(DHA)- RAMAZAN ayı ile birlikte ülke genelinde çeşitli dernek, vakıf ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan kermeslerin denetlenmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle Ramazan ayında insanların manevi duyguları istismar ediliyor. Hayır amacıyla 2 günlük kısa süreli açılan bu kermeslere sözümüz yoktur. Ancak, aylarca açık kalan, bir iş yeri gibi satış yapan denetimsiz ve yardım kermesi adı altında açılan fırsatçılara müsaade edilmemeli” dedi.

“KERMES ÇADIRLARI KALDIRIMLARA KURULUYOR”

Yardım kermesi adı altında kurulan haksız rekabete neden olan bu yanlış uygulamaya bir çözüm getirilmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, şöyle konuştu:

“Yardım kermesleri amacı dışında açılmaya devam ediyor. Esnaf ve sanatkârımız kirasını ödemek, vergisini, sosyal güvenlik primini yatırmak için gecesini gündüzüne katarken, yardım kermesi adı altında vergisiz, stopajsız ve masrafsız boş dükkânlarda, havaların ısınması ile de boş arsalarda, caddelerde, alışveriş çadırı kurarak haksız rekabet yapılmaktadır. Esnafın üretim yapabilmek için hijyen standartlarına uygunluğu yetkililer tarafından devamlı kontrol ediliyor, nedense kermeslerde böyle bir denetimin yapılmaması halk sağlığı açısından sakıncalı olduğu gibi haksız rekabet oluşturmaktadır. Bu tür yardım kermeslerine bir çeki düzen getirilmesini istiyoruz. Aksi halde bu tür uygulamalar kayıt dışılığın en büyük sebeplerindendir ve önüne geçilmesi için mutlaka tedbir ve denetim şart”

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!