‘Teşekkürler Vikingler’

Güncelleme Tarihi:

‘Teşekkürler Vikingler’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 12:16

Danimarka’nın ikinci büyük kenti Arhus’ta inşası tamamlanan Brabrand Ulu Camii açıldı. Danimarka Türk Diyanet Vakfına (DTDV) bağlı olarak temeli 2014 yılının ağustos ayında atılan Brabrand semtindeki caminin açılış töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Haberin Devamı

KUTLU Doğum Haftası dolayısıyla çocukların şiir ve ilahiler okuduğu törende, protokol konuşmalarının ardından günün anısına Arhus Belediye Başkanı Jacob Bundsgaard, Kopenhag Din Hizmetleri Müşavir Vekili Adnan Bülent Baloğlu ve Türkiye kökenli yerel siyasetçilere birer plaket verildi. Aynı anda bin 500 kişinin ibadet edebildiği caminin açılışı, kurdelenin kesilmesiyle tamamlandı. Baloğlu tarafından cuma namazının kıldırılmasının ardından cami cemaatine yemek ikram edildi.

HOŞGÖRÜYE İHTİYACIMIZ VAR

Belediye Başkanı Bundsgaard, Danimarka anayasasında din özgürlüğünün önemli bir payı olduğunu söyledi. Toplumun bu temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Bundsgaard, “Birbirimizi anlamaya, hoşgörüye ihtiyacımız var” dedi.

‘Teşekkürler Vikingler’

Haberin Devamı

İSKANDİNAVYA’DAKİ KUBBELİ İKİNCİ CAMİ

Bülent Baloğlu ise caminin Stockholm’de 2009’da açılan camiden sonra İskandinavya’daki kubbeli ve minareli ikinci cami olduğunu aktardı. Belediye Başkanı Bundsgaard başta olmak üzere Danimarkalı yöneticilere teşekkür eden Baloğlu, “İskandinav halklarının daha doğrusu Vikinglerin engin hoşgörüsü, müsamahası ve göstermiş oldukları olağanüstü çaba olmasaydı biz bugün bu merkeze sahip olamazdık” dedi.

BAKMADAN GEÇME!