Teşekkürler Etiyopya!

Güncelleme Tarihi:

Teşekkürler Etiyopya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 11:58

Dünya Fair Play Ödülü’ne değer görülen ulusal atlet Elvan Abeylegesse’yi aday göstermesi gereken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin unuttuğu ortaya çıktı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sevil Arınan'ın haberine göre Elvan, Türk yurttaşı olmasına karşın fair-play ödülüne kendi ülkesi Etiyopya tarafından aday gösterilmişti. Ay - Yıldızlı formasıyla 13 yıldır pistlere çıkan Etiyopya asıllı ulusal atlet Elvan, değer görüldüğü fair-play ödülüyle Türkiye’ye yeni bir sevinç yaşattı. Elvan, Dünya Atletizm Şampiyonası’nda, yedek ayakkabılarını en büyük rakibi Etiyopyalı Meselech Melkamu’ya verip, yarışa katılmasını sağlamıştı. Elvan bu hareketiyle rakibinin önünü açarken, sporcunun yardımseverliğini Etiyopyalı Fekrou Kidane gözden kaçırmadı. Kidane, Elvan için Dünya Fair Play Konseyi’ne (CIFT) “fair-play” büyük ödülü için başvuruda bulundu. Ulusal sporcu, ayakkabılarını verdiği için CIFT tarafından “davranış” kategorisinde büyük ödüle değer görülürken sporcuyu takip etmesi gereken TMOK’un Elvan’ı unuttuğu ortaya çıktı. TMOK aynı yarışma için Elvan yerine “çim filizleri projesini” hazırlayan TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kasapoğlu’nu aday gösterdi. Kasapoğlu Dünya Fair Play Konseyi’nden tebrik mektubu aldı.

Togay Bayatlı (TMOK Başkanı): Elvan’ı aday gösteren kişi toplantıda yoktu. Ben toplantıdaydım tüm katılanlarla konuştum. Elvan’ın aday gösterilmesini destekledim. Elvan için herkes oy verdi ve bunun lobi çalışmasını bizzat ben yürüttüm. Aday gösteren ister Etiyopyalı olsun ister İspanyol ister İranlı... Önemli olan bu çalışmayı sağlamaktır. Suçlamaları yapanlar 6 aydır nerede merak ediyorum. Bunun çalışmasını 6 aydır yapıyoruz. Toplantıda bulunmamın büyük bir faydası oldu. Böylece Sema Kasapoğlu da tebrik mektubu aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!