Tesadüf değil

VOLEYBOL A Milli Erkek Takımımız final vizesini Finlandiya’nın Salo kentindeki ikinci etap maçlarında Ukrayna, Finlandiya ve Norveç takımlarına set vermeden aldı.

Elemelerden birinci olarak Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan ilk takım olarak tarihe geçti. Bu tesadüf değil. Geçen sene Avrupa İkinci Ligi’nden, Birinci Ligi’ne çıkarak başladıkları yükselişe, Bahar Kupası’nda alınan birincilik, Avrupa Ligi’nde Final Four oynamaları ve İzmir’deki Universiad’da alınan birincilik eklendi.

Bu jenerasyonda iş var diyen ve bu ekibe inananlardan öncelikle eski milli takım antrenörü Nedim Özbey’e, menajeri Paidar Demir ve antrenör Mustafa Çayır’a, ardından yeni antrenörümüz Işık Menküer, menajer Hakkı Filibeli ve antrenör Cem Akyol’a tebrik ve teşekkürü bir borç biliriz.

Hep birlikte tek yürek

Bu başarı yeni federasyona yakıştı. Geçmiş senelere baktığımızda Avrupa’daki üst düzey takımlardan teknik olarak pek bir farkımız yoktu. Ancak fiziksel kapasite olarak yetersiz kalıyorduk. Bu son jenerasyon hem fizik kapasitesi, hem de teknik yeterlilik anlamında dünya standartlarında oyunculardan oluşmaktaydı. Oyuncularımızın Türkiye Ligi finallerindeki form grafiği bizi umutlandırmıştı. Sadece deneyim eksiklikleri vardı. Finaller öncesi iyi bir hazırlık dönemi, Milli Takımımız’ın ilk defa katıldığı Avrupa finallerinde misafir olmadığını gösterip, ilk dörtte yerini alarak, bu platformda kalıcı olacaklarına inanıyorum. Rusya’da 2007 Eylül’ünde Milli Takımımız’la hep birlikte tek bir yürek olacağız. Bize bu mutluluğu yaşatan başta oyunculara, teknik kadrolara ve emeği geçen herkese "Helal Olsun" diyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları