Terzi, Süreyya için süre biçti

Güncelleme Tarihi:

Terzi, Süreyya için süre biçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 12:26

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Süreyya Ayhan'ı Ağustos ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kesinlikle koşturmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

2005 yılında özellikle doping konusunda bazı olumsuzlukların yaşandığını belirten Terzi, geçen yıl 139 numune aldırdıklarını, Doping Kontrol Merkezi'nden gelen uzmanların kamplarda seminer verdiklerini kaydetti.

Hemen hemen her organizasyonda, kura sistemiyle doping kontrolü için numune aldıklarını ifade eden Terzi, “Bu mücadelemiz sonucunda, doping olayları yok gibi bir duruma geldi. Süreyya Ayhan Kop'un devamlı medyada yer alması, gündem oluşturması nedeniyle adeta atletizmde dopingle yakalanan sporcu çokmuş gibi bir imaj oluşuyor ama bu doğru değil" dedi.
 
Süreyya Ayhan'ın men cezasının Avrupa Şampiyonası'ndan bir gün önce, 6 Ağustos'ta bittiğini belirten Terzi,  "Fakat o yarışa katılabilmesi için resmi bir yarışta Avrupa Şampiyonası barajını aşması lazım. Cezasından dolayı herhangi bir resmi yarışa katılamıyor. İzlanda'da katıldığımız Avrupa Atletizm Federasyonları Birliği (EAA) takvim toplantısında, bir yıl önce dünya şampiyonu olmuş sporcuların bir yıl sonraki organizasyonda özel izinle yarıştırma imkanı olduğunu tespit ettik. Resmi müracaatımızı da yaptık. EAA'nın kararı Şubat ayında belli olacak” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop'un, federasyonun aldığı bazı kararları yanlış değerlendirdiğini ifade eden Terzi, Ayhan'ı bir an önce pistlere geri döndürmek istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!