Tersten konuÅŸan çete yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Tersten konuşan çete yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 17:30

İstanbul'da gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda ilginç bir yöntem ortaya çıktı. Polisin aylarca peşinde olduğu çetenin telefonda tersten konuştuğu ortaya çıktı. İşin ucunu bırakmayan polis, şüphelilerin "Uyuşturucu satışı yapacakken "Hadi tersten konuşalım" demeleri yakalanmalarını sağladı.

Haberin Devamı

TERSTEN KONUŞANLAR ÇETESİ YAKALANDI / WEB TV

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonda ilk kez "Bonzai" adı verilen uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Polisin yaptığı teknik takip sırasında şüphelilerin kendi aralarında sipariÅŸ verirken tersten konuÅŸtukları ifade edildi.. Şüphelilerin sipariÅŸ vermeden önce "Hadi tersten konuÅŸmaya baÅŸlayalım " dedikleri polislerin de bu sayede şüphelilerin konuÅŸmalarını kolaylıkla çözdüğü ifade edildi.Â

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kartal, Maltepe ve Pendik ilçelerinde uyuşturucu satıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlattı. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sırasında 22 şüphelinin uyuşturucu sattığı belirlendi. Şüphelileri yakalamak için 27 Haziran günü eş zamanlı baskınlar düzenlenerek 19 kişi gözaltına alındı. 3 şüphelinin ise operasyondan birkaç gün önce başka suçlardan yakalanarak cezaevine gönderildiği ifade edildi. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 4 kilo 357 gram esrar, 88 gram bonzai, 9 ectasy ve 2 adet esrarlı sigara ele geçirildi. Emniyete getirilen şüpheliler sorguya alındı. Polis uyuşturucu satın aldığı belirlenen 30 kişinin de emniyette ifadesinin aldıktan sonra serbest bıraktı.

BONZAİ   Â

Haberin Devamı

Yapılan tespitlerde şüphelilerin Türkiye'de bulunmayan ve Avrupa'da üretilen Bonzai adı verilen uyuşturucu sattıkları anlaşıldı. Bonzaiyi yurt dışından getiren şüpheliler 200 liraya satıyordu. Islak mendil poşeti büyüklüğünde olan bonzai, çeşitli kimyasal maddelerle hazırlanan spreyin herhangi bir bitkiye sıkılmasıyla elde ediliyor. Sprey sıkılan bitki ince ince kesilerek sigara kağıdına sarılıyordu. Bu uyuşturucunun yüksek derecede bağımlılık yaptığı ifade edildi. Hazırlanan spreyin içindeki kimyasal maddeler ise bilinmiyor. Ayrıca polisin yaptığı operasyonlarda ilk kez bonzai ele geçirildiği belirtildi.

"TERSTEN KONUÅžALIM"

Polisin yaptığı teknik takip sırasınrda şüphelilerin kendi aralarında sipariş verirken tersten konuştukları ifade edildi. Bonzaiye "iaznob", Esrara, "rarse" diyen şüphelilerin oyununu yine kendileri bozdukları öğrenildi. Şüphelilerin sipariş vermeden önce "Hadi tersten konuşmaya başlayalım" dedikleri polislerin de bu sayede şüphelilerin konuşmalarını kolaylıklı çözdüğü ifade edildi. Emniyette sorgusu tamamlanan 19 şüpheli Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!