Terörün Eğitime Darbe Vuracağı İddiası

Güncelleme Tarihi:

Terörün Eğitime Darbe Vuracağı İddiası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 14:45

EĞİTİM İŞ ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI EBRU SUNGAR (ORTADA), ARTAN TERÖR OLAYLARININ ÖZELLİKLE DE DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA EN ÇOK EĞİTİME DARBE VURACAĞINI İDDİA ETTİ.

Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar, artan terör olaylarının özellikle de Doğu ve Güneydoğu’da en çok eğitime darbe vuracağını iddia etti.
Sungar, eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin can güvenliğini sağlayacak önlemler alınmadığı gibi, çatışmalar nedeniyle hasar gören bir çok okulun tamiratının henüz yapılmadığını savundu. Yeni eğitim hayatına başlarken yeni sorunların da beraberinde geldiğine dikkat çeken Sungar, “Okulların ödenek ve alt yapı sorunları, kamu kaynaklarıyla özel okullara kıyak, taşımalı eğitim uygulamasındaki artış ve ikili eğitim sorununun hala çözülememesi eğitimin temel sorunları arasında yer alıyor” dedi.
EN FAZLA DÖNÜŞÜM ESKİŞEHİR’DE
Dershaneden temel liseye dönüşümü de eleştiren Sungar, Türkiye genelinde 20 kurum ile en fazla dönüşüm yapılan ilin Eskişehir oluğunun altını çizdi. Sungar, konuyla ilgili şunları söyledi:
“AK Parti iktidara geldiği günden bu yana eğitimde özelleştirme kapsamında çeşitli adımlar atmıştır. Dershanelerin kapatılma süreci ile bu girişimler hızlanmıştır. Bu dönemde binden fazla dershane temel liseye dönüşmüştür. Türkiye genelinde en çok temel lise açılan il olmamız son derece dikkat çekicidir. Devlet okullarına kaynak yok, ama özel okullara teşvik var. Özel okullara kayıt yaptıran öğrencilere 3 bin 750 TL’ye kadar destek verilmektedir.”
Sungar son olarak, “Ülkemizin geleceğini oluşturacak yeni kuşaklar, akıl, bilim ve sanat ortamında barış ve huzur içinde verilen bir eğitim sistemiyle yetiştirilmelidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!