Teröristlere sonbahar tokadı! Neye uğradıklarını şaşırdılar

Güncelleme Tarihi:

Teröristlere sonbahar tokadı Neye uğradıklarını şaşırdılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 16:42

Sonbahar mevsimiyle birlikte kış üstlenmesine gitmeye çalışan bölücü terör örgütü PKK mensupları, güvenlik güçlerinin art arda gerçekleştirdiği operasyonlarla adeta sonbahar tokadı yedi.

Haberin Devamı

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı özel harekat timlerinin Munzur Dağları Karagöl bölgesinde düzenlediği hava destekli operasyonda, 4 terörist ölü ele geçirildi. Teröristlerin PKK ve MKP-HKO üyesi oldukları, çatışmanın aralıklarla sürdüğü öğrenildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün İl Jandarma Komutanlığı’nca Ovacık kırsalında düzenlenen operasyondaki sıcak temasta 1’i kadın olmak üzere 4 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, teröristlerle birlikte 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 tabanca, 2 sırt çantası, 1 dürbün, 4 şemsiye ve çok miktarda yaşam malzemesi de ele geçirildiği kaydedildi.

2 BİN 500 METREYE ÖZEL TİMLER İNDİRİLDİ

Operasyonun detayları ile ilgili bilgi veren güvenlik kaynakları, Munzur Dağları Karagöl bölgesinde kalabalık terörist grubun tespit edilmesinden sonra jandarma özel harekat timlerinin helikopterlerle 2 bin 500 rakımlı bölgeye indirildiği, terörist grubun yerinin insansız hava aracı ile tespit edilmesinden sonra çembere alındığı ve ’Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verilmesi sonrasında çatışma yaşandığını belirtti. Halen aralıklarla devam eden çatışmada 4 teröristin öldürüldüğü, teröristlerin PKK ve MKP-HKO üyesi oldukları ve kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

14 KOMANDO TABURUNDAN OPERASYON

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 4 Kasım'da 14 komando taburunun katılımıyla başlayan Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay Operasyonu sona erdi.

Teröristlere sonbahar tokadı Neye uğradıklarını şaşırdılar


Operasyon ile bölücü terör örgütü PKK'ya kış öncesinde ağır bir darbe vurulmuş oldu. Bestler Dereler bölgesinde süren operasyonlarda çok sayıda barınma mağaraları ve sığınak alanları imha edildi.

Ayrıca teröristlerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için depoladıkları yaşam malzemeleri de kahraman Mehmetçik tarafından ele geçirildi. 4 Kasım'da başlayan operasyon 12 gün sürdü, 16 Kasım itibariyle sona erdi.

Teröristlere sonbahar tokadı Neye uğradıklarını şaşırdılar


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!