Teröristlere operasyon başlıyor, 7 köyde sokağa çıkma yasağı

Güncelleme Tarihi:

Teröristlere operasyon başlıyor, 7 köyde sokağa çıkma yasağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 08:38

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı 7 köyde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öte yandan Diyarbakır kırsalında düzenlenen Bayrak-33 Müşterek Birlik Operasyonu devam ediyor. Hani ilçesine bağlı Gömeç köyü bölgesinde teröristler tarafından sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereği sivil vatandaşların zarar görmemesi için Lice'nin Güçlü ve Gökçe köyleri, Hani'nin Kırım, Gömeç ve Yayvan köyleri ile Kocaköy'ün Yazıköy ve Şaklat köylerinde 18 Aralık saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edilen açıklamada, yasağa uyulmasının, vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden önem arz ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

SİLVAN'DA 14 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 14 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur, güvenlik, emniyet ve kamu huzurunun sağlanması amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince saat 06.00'dan itibaren geçerli olan yasağın ikinci bir duyuruya kadar süreceği kaydedildi.

OPERASYON SÜRÜYOR ÇOK SAYIDA YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Güvenlik güçleri, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarını zorlu hava şartlarına rağmen sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, bölücü terör örgütüne yönelik Diyarbakır kırsalında düzenlenen Bayrak-33 Müşterek Birlik Operasyonu devam ediyor.

Teröristlere operasyon başlıyor, 7 köyde sokağa çıkma yasağı

Haberin Devamı

Güvenlik güçlerince, Hani ilçesine bağlı Gömeç köyü bölgesinde teröristler tarafından sığınaklara gizlenmiş çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!