'Terörist misin?' tartışması büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Terörist misin tartışması büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 11:13

Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu KONUTDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı’nın odaya yönelik 'tetörist misin?' sözlerine yanıt verdi.

Haberin Devamı

Rahvalı Türkiye Mimarlar Odası’nı kast ederek ,” Sen meslek örgütü müsün, siyasetçi misin, terörist misin, nesin?" açıklamasında bulunmuştu. Habertürk Gazetesi’ne konuşan Muhçu, Rahvalı’nın sözleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Muhçu, “Herhangi bir ölçü tanımadan yapılan bu suçlamalarla hedef gösteriliyoruz. Biz öncelikle bir suç duyurusunda bulunacağız. Hiçkimse kamu yararı ve şehircilik ilkeleri doğrultusunda hareket eden bir meslek örgütünü karalayamaz”diye konuştu.

RAHVALI NE DEMİŞTİ?

Önceki gün Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği toplantısında konuşan Rahvalı Mimarlar Odasının sayfasına girildiğinde açılışta "İsyandayız, 10.10.2015" ibarelerinin yer aldığını anımsatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: Milli maçımız vardı o gün hatırlıyorum, onun zaferini lezzetini yaşayamadık.

Haberin Devamı

Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Acı bir gündü ama o günden bu yana kaç tane şehit verdik. Bugün açın Mimarlar Odasının sayfasını şehitlerden bahsetmiyor. Siz kimden yanasınız? Mimarlar Odası bu mudur? Kuruluş amacına baktığınızda meslek örgütüdür.

Bir kesim orayı ele geçirmiş, çöreklenmiş. Finansal kaynağı da oradan sağlıyor, aidatlardan. Yani bence bu paralel yapılanmaların üzerine gidildiği kadar Mimarlar Odasına da bir operasyon yapılması, bu hesabın sorulması lazım. Ben buradan hakikaten savcılara suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Mimarlara da meslek odalarına sahip çıkmalarını istiyorum. Devletin ekonomik ne kadar stratejik hedefi varsa bunlara karşı çıkan bir örgüt. Ama bugüne kadar kaynakları kıt olan bu ülkenin gecekondulara harcadığı kaynağa seyirci kalmış."      

Rahvalı, "Arsa geliştirelim, master planı yapalım" gibi tekliflere Mimarlar Odasının itiraz ettiğini, bunların hiçbirisinin odaya rağmen yapılamayacağını belirterek, Mimarlar Odasının her şeye karşı olduğunu savundu. Odanın İnternet sayfasının açılışında "İsyandayız" yazdığını hatırlatan Rahvalı, "Sen meslek örgütü müsün, siyasetçi misin, terörist misin, nesin?" ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!