Terörist ’Hacı’nın sözüyle suçlandık

Güncelleme Tarihi:

Terörist ’Hacı’nın sözüyle suçlandık
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 00:00

Şemdinli olayları nedeniyle tutuklu bulunan Astsubay Ali Kaya, "Oraya silahla değil de kaval mı alıp gitseydik?" dedi. Kaya, kitabevi bombalanan Seferi Yılmaz’ın ’Hacı’ kod adlı terörist olduğunu, bunun telefon kayıtlarında saptandığını söyledi. Kaya, "Yılmaz’ın dedikleriyle suçlanıyoruz" diye konuştu.

KARA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın "Tanıyorum" dediği için hakkında ’suç duyurusu’ yapılmasına neden olan Astsubay Ali Kaya, "Kendime değil, komutanıma yapılanlara üzülüyorum" dedi. Cezaevinde bulunan Kaya, Şemdinli’ye Kalaşnikof ve bombalarla gitmeleri konusunda "Elimize kaval alıp mı gitseydik" dedikten sonra, ’Hacı’ kod adlı terörist diye nitelediği Seferi Yılmaz’ın yönlendirmesiyle suçlandıklarını söyledi. Kaya, hakkındaki iddiaları avukatı aracılığıyla şöyle değerlendirdi.

SEFERİ YILMAZ ÖRGÜTTEN

Hakkımızdaki ilk dönemdeki iddialardan bazılarının geri çekildiği görülüyor. Örneğin çete suçlaması yerine şimdi ’anlaşarak suç işlemek’ var. Tanık beyanları da çelişiyor. Kimisi ’kaçtı’, kimisi ’arabadaydı’, kimisi ’görmedim’ diyor. İlk günlerde herkes Seferi Yılmaz için ’1984’de bir itirafçının ifadesine dayanarak cezaevine girmiş, gariban birisidir’ diyordu. Ancak, Cumhuriyet Savcısı’nın iddianamesinin 4. sayfasında bu kişinin ’Hacı’ kod adıyla halen örgütle işbirliği içinde olduğu, örgüt mensuplarıyla görüştüğü, askeri birliklerle ilgili istihbarat yaptığı, örgütün dağ kadrosuna adam kazandırdığı, iki büyük patlamada rol aldığı, telefon konuşmalarıyla da tespit edilmiş durumda. Hani bu adam masumdu? Bazı siyasiler de kolundan tutup dolaştırıyor.

MKE BOMBASIYDI

Biz olay yerinden ayrıldıktan 9 saat sonra Cumhuriyet Savcısı olay yerine milletvekili Esat Canan’la gelmiş. Canan ’Bagajı açtım, orada MKE yapımı el bombaları vardı’ diyor. Sonra, nedense bizim MKE el bombaları, Alman malı el bombası oldu. Benim zimmetimde, hücum yeleğimde bulunan MKE el bombasıdır. Ancak bombalar raporda, Özcan İldeniz’in çantasının içinde çıkıyor. Olay günü aracın başında PKK’lılar da bulunuyor. Bunlar telefon konuşmalarında var.

HACI’YA SAHİP ÇIKIN

Olay günü, PKK’nın dağ kadrosunda bulunan ’Agiri’ kod adlı terörist orada. Sabri kod adlı kişinin konuşması var. Bu kişinin babasıyla yaptığı telefon konuşmasında ’Baba, Şemdinli’yi yerle bir ettik’ diyor. Konuşmalar arasında ’Hacı’ kod adlı kişiye yani Seferi Yılmaz’a sahip çıkılması isteniyor. Olaylar sırasında korkudan ifade veremeyenler, işin iç yüzünü öğrenmeye başladıktan sonra ifade vermeye başladılar.

TERÖRİST SUÇLUYOR

İddianamede, ’Ali Kaya ve 2 arkadaşı tutuklandı, bir daha Hakkári’de patlama olmadı’ deniliyor. Biz çıldırdık ve ’Vatan, millet, Sakarya’ deyip 3 kişi bu işi yaptık, bombayı attık diyelim. Ondan sonra patlamalar kesildi. Demek ki burası bir sıklet merkezi. Patlamaların buradan yönlendirildiğini gösteriyor. Biz yapmışsak ama yapmadık, PKK kestiyse, bunu yine devletin üstüne yıkmaya çalışıyor. Seferi Yılmaz’ın yönlendirmesiyle halkın galeyana getirilip bize saldırmasıyla başlayan bir olay bu. Hem terörist olduğu tespit edilip mahkemeye veriliyor, hem de Seferi Yılmaz’ın dedikleriyle biz suçlanıyoruz.

BENİM İÇİM RAHAT

Hakkári’de PKK ile mücadelede çok başarılı işler yapıldı. Ben 15 yıllık istihbaratçıyım, burada deneyimli arkadaşlarımız var. Elemanlar kazandık. Ancak başımıza böyle bir olay geldi. Ama içim rahat, çünkü gerçekler ortaya çıkacak.

ELİMİZE KAVAL MI ALSAYDIK

Bir Allah’ın kulu, bizim Seferi Yılmaz’ın kitabevine bomba attığımızı görmüş mü? Telefon dinlemeleri, tanıklar, komutanların verdiği ifadeler var, görev tutanakları var. Şemdinli’ye giderken yanımıza Kalaşnikof silahlar, el bombası, hücum yeleği almışız diye eyleme gittiğimiz izlenimi yaratılıyor. Şemdinli’ye elimize kaval alıp gidecek değiliz. Tabii ki oraya silahlı olarak gideceğiz.

Paşam, dünyanın en mükemmel insanı
/images/100/0x0/55ea38bbf018fbb8f8723fb4


Kara Kuvvetleri Komutanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dünyanın en mükemmel insanlarından birisidir. Yaşar Paşamın üstüne gidilmesinin sebepleri var. Örneğin Güneydoğu’da ’Atmaca Operasyonu’nda 320 terörist öldürüldü. ’Murat Operasyonu’nda 148 terörist öldürüldü. Kuzey Irak’ta ’Çelik Operasyonu’nda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Yaşar Büyükanıt’ın Kolordu Komutanlığı döneminde, Güneydoğu’da PKK ile ilişkili milislere de önemli darbeler indirildi.

ŞEMDİN SAKIK’I GETİRTTİ

Yaşar Paşamın Kolordu Komutanlığı döneminde ’Parmaksız Zeki’ kod adlı Şemdin Sakık, Kuzey Irak’tan getirildi. Abdullah Öcalan’ın yakalanmasında, Suriye’den çıkarılmasında çok büyük etkileri oldu. Diyarbakır’da görevli olduğu dönemde, Yaşar Paşamın komutasındaki operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 500’ün üzerinde. Beni tanıdığını söylediği için Yaşar Büyükanıt Paşamın adının iddianameye girmesi beni fazlasıyla üzdü. Biz ne yapmışız? Hırsızlık mı yaptık? Göreve gitmişiz, pusuya düşmüşüz, saldırıya uğramışız. Böyle bir olaydan dolayı burada sahip çıkılan Astsubay Ali Kaya değil. Bu durumda bir onbaşımız olsa komutanlarımız ona da sahip çıkardı. Göreve giden bir askerine saldırılıyorsa buna sahip çıkılmaz mı? Yüce adalete güveniyoruz. Komutanım benim için ’Tanıyorum, başarılı bir askerdi. Yasadışı bir şey yaptıysa da hesabını verir’ demiş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!