Teröre lanet yağdı

Güncelleme Tarihi:

Teröre lanet yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 15:55

Terör, kanlı ve hain yüzünü önceki akşam başkent Ankara’da bir kez daha gösterdi. 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısı Türkiye’yi yasa boğarken; Ankara Valisi, belediye başkanları, siyasiler, Ankara Barosu, rektörler ve oda başkanları “Terörü lanetliyoruz” mesajları paylaşıp, “Birlik” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Ankara’da güvenliğin en üst düzeyde olduğu TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İşileri Bakanlığı’na 200 metre mesafedeki Devlet Mahallesi Merasim Sokak’ta, önceki akşam terör hain yüzünü bir kez daha gösterdi. Askeri personeli taşıyan servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısı sonrası 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.
Ankara’nın kalbinde yapılan saldırı sonrası, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ilçe beledi başkanları, partilerin il başkanları, rektörler ve STK temsilcileri ‘Terörü lanet’ ve ‘Birlik’ mesajları paylaştı. Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamalar, yayınlanan mesajlar şöyle:

MİLLETİMİZİN VİCDANINDA MAHKUM OLACAK

Haberin Devamı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar:
“Birlik ve beraberliğimize, halkımızın huzur ve güvenine kast eden bu hain saldırılar, milletimizin vicdanında en güçlü şekilde mahkum olacak, güvenlik güçlerimiz eliyle de en sert karşılığı bulacaktır. Bu uğurda bugüne kadar verdiğimiz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimiz, geleceğimizin en büyük teminatı olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Aynı saldırıda yaralanan Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.”

Teröre lanet yağdı

BU SALDIRILAR HEPİMİZE YAPILABİLİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:
Twitter’dan saldırıya ilişkin şu tweetleri attı: “Merasim Sokak’ta askeri servis araçları arasında patlatılan bomba ile çoğunluğu askeri personel olan kardeşlerimiz şehit edildi. Öncelikle şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu olayın askerimize ve Türk milletine gözdağı olduğu kesin. Bu millet Çanakkale’de 250 bin şehit verdi. Bu saldırılar hepimize yapılabilir ancak devletimiz kararlı tutumundan bir adım geri atmayacaktır.”

Haberin Devamı

BU ACI HEPİMİZİN ACISIDIR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen:
“Türkiyemiz ve Ankaramız büyük bir acıyla sarsıldı. Bu acı insanlığın ortak acısıdır, bu acı hepimizin acısıdır. Bu acıya karşı birleşmek, yaraları sarmak, geleceğe güvenle birlik ve beraberlik içinde yürümek için terör karşısında asla yılmayacağız, yıkılmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sında, Ankaramızın kalbinde bu saldırıyı yapanlar bilmelidir ki, bizim kalbimiz her zaman bağımsızlık için, birlik ve beraberlik için atacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni hiçbir güç değerlerinden, birliğinden ve bütünlüğünden vazgeçiremeyecektir.”

OMUZ OMUZA VERME ZAMANI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak:
“Yaşanan menfur terör saldırıları neticesinde yine millet olarak yasa ve acıya boğulduk. Teröristler birlik ve beraberliğimizi hedef almaya çalışarak hain ve çirkin yüzlerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Terörle mücadele azmimiz ve kararlılığımızın haklılığı da bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu saldırıları gerçekleştirenler bilmelidir ki mutlaka bedelini misliyle ödeyeceklerdir. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Omuz omuza verme zamanıdır. Karanlık güç odaklarına karşı metin bir duruş sergileyerek birliğimize ve dirliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkacağız. Bu alçakça saldırıları lanetliyorum.”

Haberin Devamı

DİMDİK DURMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar:
“Terörün çirkin yüzünü bir kez daha en açık şekilde gösterdiği, üstelik hem askerlerimizi hem de sivil vatandaşlarımızı hedef alan saldırılar, ülkemizin ve milletimizin huzuruna, ortak yaşama kültürümüze karşı gerçekleştirilen bir insanlık suçudur. Teröre karşı dimdik durmak bu ülkeyi seven tüm yurtseverlerin asli görevidir. Karanlık eller bilmelidir ki hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Saldırıların üzüntüsünü yaşarken kirli emellerin bizi ayırma girişimlerine karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Beraberliğimizi bozmaya çalışan herkese kardeş kalacağımızı bir kez daha göstereceğiz. Bu insanlık suçunu işleyen karanlık elleri bir kez daha lanetliyorum.”

Haberin Devamı

Teröre lanet yağdı

SAPLANAN HANÇER YÜREĞİMİZİ DAĞLADI

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel:
“Milletimizin bağrına saplanan bu zehirli hançer, hepimizin yüreğini dağlamış, acılara gark etmiştir. Dini, dili, ırkı, menşei ne olursa olsun terörün her türlüsünü kınıyorum. Aziz Türk milletinin vakur duruşunu, birliğini ve dirliğini muhafaza edeceğinden ve bu terör eylemlerini düzenleyen veya destekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hanelerimize ateş düşüren bu menfur saldırıyı esefle kınıyorum.”

SAĞDUYU EN GÜZEL CEVAP

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül:
“Bölücü, yıkıcı anlayıştan beslenen terör odaklarına fırsat vermeden yaşadığımız zor günlerin bitmesi, ülkemizin huzur ortamına geri dönmesi için terörle ve şer odaklarıyla etkin olarak mücadele eden güvenlik güçlerimize yardımcı olmak ve işlerini kolaylaştırmak siyasi görüşü ne olursa olsun hepimizin birincil görevi olmalıdır. Hepimizin kavga ve şiddet ortamını yaratacak hareketlerden uzak durması ve toplumumuzun her kesiminin sağ duyulu olması gerekmektedir. Birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermediğimiz hergün Cumhuriyetimizin temellerini sarsmak isteyen yıkıcı ve bölücü anlayışa verilecek en güzel cevap olacaktır.”

Haberin Devamı

BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna:
“Yüreğimize yine ateş düştü. Hain terör örgütü yine kalleşçe birliğimize kastetmeye çalıştı. Fakat Türk milleti bu oyunlara gelmeyecektir. Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olacak, yaşanan bu üzücü olaylar birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Milletimizin birilk ve beraberliği sayesinde desteğiyle güvenlik güçlerimiz hain teröre gereken cevabı verecektir. Kardeşliğimize kast eden bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.”

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki:
“Ankara’daki hain saldırı yüreğimizi dağladı. Güzel başkentimizi kana bulayan terör saldırısı, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Acımız büyük. Ülkemizin birlik, bütünlük ve kardeşliğine kasteden bu insanlık dışı, alçak terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Siyaseti, kanla kirletenleri lanetliyorum. Vicdansız hainlere sesleniyorum. Türkiye, yaratılmak istenen kaos ortamına düşmeyecek, oyunlara gelmeyecek, oyunları bozmasını da bilecek güçtedir. Verdiğimiz mücadeleden tek bir geri adım atılmayacaktır. Gün bir olma, birlik olma günüdür.”

ORTAK BİLİNÇLE KARŞI DURULMALI

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay:
“Ülkemizin huzur ve refah ortamına kavuşması için tüm gücüyle mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik bu elim terör saldırısının üzüntüsünü yaşıyoruz. Milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik yapılan bu saldırılara devletimizin yılmadan misli ile cevap vereceğine gönülden inanıyorum. Terör, hangi gerekçeyle, niçin yapılmış olursa olsun bütün insanlığın ortak bir bilinçle karşı durulması gereken büyük bir insanlık suçudur. Milletimize düşen görev ise teröre karşı omuz omuza durmaktır. Bu yaşananların birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaması gerekiyor.”

TARİH HUZURUNDA YOK OLACAKLAR

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin:

“Ankara’daki hain saldırı ülkemizin birlik ve beraberliğine yöneliktir. Terör örgütleri ve onlara destek verenler şunu bilmelidir ki bu aziz millet hiçbir zaman bunlara prim vermeyecektir. Birliğimize kast edenler tarih huzurunda yok olup gidecektir. Devletimizin, hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelesi bunun en büyük göstergesidir. Terörü şımartanlar, o hainlere destek verenler, bugün bir kez daha Türkiye’nin haklı mücadelesini anlamış olmalıdır. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, milletçe bunun karşısında olup, teröre asla boyun eğmeyeceğimizi göstermemiz gerekir.”

SAĞDUYUMUZU KORUMALIYIZ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir:
“28 vatandaşımızın ölümüne ve 60’dan fazla vatandaşımızın yaralanmasına yol açan hain terör saldırısını lanetliyorum. Ankara önceki akşam bir kez daha hain bir terör saldırısının hedefi oldu. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve insanlıkla ilgisi olmayan hainler hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Ülke olarak bu saldırılara karşı sağduyumuzu korumalıyız.”

TERÖRE PRİM VERMEYECEĞİZ

ATO Başkanı Salih Bezci:
“Terör saldırısını gerçekleştirenler ve onları destekleyenler dün olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaklar. Türkiye hükümeti terörizme karşı mücadeleden hiçbir şekilde vazgeçmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği gibi, Türk halkı da birlik ve beraberliğini koruyarak, terörün karanlık yüzüne prim vermeyecektir.”

ŞİDDETLE KINIYORUZ

ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner:
“DEVLET Mahallesi’nde, askeri personeli taşıyan servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Esnaf ve sanatkarlar olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden tüm terör olaylarını şiddetle kınıyoruz.”

ÜNİVERSİTELER: NEFRETLE KINIYORUZ

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş:
“Hiçbir güç ve güçlük demokrasiyi, birlik ve beraberliğimizi, barış ve huzur ortamımızı bozamayacaktır. Bu saldırıyı en güçlü biçimde kınamanın ötesinde, saldırının müsebbiplerine Ankara üniversitelilerin vereceği en iyi karşılığın, aklıselim ve Türkiye Cumhuriyeti değerleri etrafında birleşmek olacağına inanıyoruz.”
Gazi Üniversitesi Rektörü Süleyman Büyükberber:
“Allah’ın verdiği her can azizdir. İnsanın ne amaçla olursa olsun cana kast etmesi kabul edilemez. Terörü ve teröre destek verenleri lanetliyoruz. Bu millet bir ölür bin dirilir. Birliğimizi, bütünlüğümüzü kimsenin zedelemesine, bozmasına müsade etmeyeceğiz. Tarihte terörle abad olmuş hiç bir örgüt ve hareket yoktur.”

TERÖR KİRLİ YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı:
“Haince düzenlenen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Herhangi bir ülkesi, dili ve milleti olmayan terör bir kez daha acımasızca kirli yüzünü göstermiş durumdadır. Bilinmelidir ki, omuz omuza olunması gereken, zor zamanlardan geçilmektedir, Türk milletimiz hiçbir şekilde tehditlere boyun eğmeden bu vatanın birliği ve dirliği için başlatılan haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Bu acımasız olay, terörizme karşı bütün dost ülkelerin dayanışma içinde olma zorunluluğunu bir kez daha göstermektedir.”

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin:
“Bu patlamalar Ankara’yı derinden üzmektedir. Ankara Türkiye’nin en huzurlu kenti olmasına rağmen 10 Ekim’den beri ne olduğunu bilmediğimiz terör örgütleri Ankara’da eylem yapmaya başladılar. Terör insanlık suçudur ve lanetliyoruz, terörün mutlaka Türkiye’den temizlenmesi gerektiğine inanıyoruz.”

YARALARIMIZI SARACAĞIZ

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya:
“2007’de Ulus Anafartalar Caddesi’nde, 2011’de Kızılay Kumrular Sokak’ta, 130 gün önce tren garı önünde patlama oldu, dün de İnönü Bulvarı’nda aynı zihniyet tarafından eylem gerçekleştirildi. Hiçbir terör eylemi ülkemiz üzerindeki varlığımıza ayrılık getiremeycek, bu saldırıyı gerçekleştirenler emellerine ulaşamayacak. Birlik ve beraberlik içinde bu yaralarımızı saracağız, faillerin bir an önce yakalanması ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Türk milleti teröre boyun eğmeyecektir.”

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ HEDEF ALDI

Ankara Barosu da yaptığı açıklamayla, Başkent’te askeri servis araçlarına yapılan terör saldırısını kınadı. Baro’dan yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:
“Hiç kuşkusuz ki onlarca asker ve sivilin ölümüne neden olan bomba, sadece askeri servis araçlarını değil barışı ve kardeşliği de hedef aldı. Ankara Barosu olarak, bombalara ve bombacılara verilecek en güzel yanıtın barışı ve kardeşliği inatla savunmaya devam etmek olduğunu düşünüyor ve herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Başkent’i kana bulayan bu terör saldırısını lanetliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!